REBEKAH LONG – RUN AWAY

Iets meer dan één jaartje geleden schreef ik hier een recensie over het debuutalbum “Here I Am” van de toen door zangeres, songschrijfster en producer Donna Ulisse ontdekte country en bluegrass singer-songwriter Rebekah Long. Die intensieve samenwerking tussen beide dames heeft nu al een vervolg gekregen in de vorm van een tweede full-cd van Rebekah Long als soloartieste, een album dat “Run Away” als titel heeft gekregen.

Net als op haar debuutalbum brengt zij ook op “Run Away” enkele coverversies van liedjes van andere artiesten. Deze keer gaat het over een naar bluegrass geconverteerde versie van Elton John’s klassieker “Honky Cat”, naast “The Swimming Song” van Loudon Wainwright III en het in een postuum duet met haar vorig jaar overleden echtgenoot Ben Speer gebrachte gospelliedje “Lay Your Isaac Down” van ‘C.T. & Becky Townsend’ uit hun cd “Now More Than Ever” van 2014.

Naast die drie covers brengt Rebekah Long ook negen eigen composities die ze samen met haar muzikale beschermdame en albumproducer Donna Ulisse heeft geschreven. Daarbij zijn wij vooral onder de indruk geraakt van de emotioneel zwaarbeladen ballads “Every Time I Fall Asleep”, “A Place Beyond The Clouds”, “Welcome Me Back Home” en “Woodland Street”, liedjes die allemaal handelen over het pijnlijke en plotse verlies van Rebekah’s echtgenoot.

Verder zijn er meerdere typische bluegrass-nummers terug te vinden op dit album, songs waar de bij dit muziekgenre onmisbare viool en mandoline (beiden gespeeld door Patrick McAvinue) en de door Scott Vestal bespeelde banjo een hoofdrol spelen in de instrumentatie. Onze selectie uit dat lijstje uptempo gebrachte tracks luidt als volgt: “opener “Georgia Bound”, “I’ve Seen The Light” en albumtiteltrack “Run Away”.

Donna Ulisse en haar echtgenoot Rick Stanley zingen net als op “Here I Am” ook hier weer mee met Rebekah Long op de helft van de liedjes die voor het album “Run Away” werden opgenomen. Maar de grootste verdienste gaat toch uit naar de singer-songwriter zelf die een zeer moeilijke periode in haar leven naar prachtliedjes heeft vertaald voor dit tweede album, dat we u graag warm willen aanbevelen.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: LUK Records

video