MICHAEL ASKIN – ROAD BY THE RIVER (EP)

Michael Askin is een Amerikaanse singer-songwriter uit New Brunswick, New Jersey die samen met producer Kurt Reil vijf songs heeft ingespeeld en opgenomen voor zijn net verschenen derde ep “Road By The River”. Het muzikale verleden van Michael Askin ligt bij twee rockgroepen uit Jersey, met name ‘Divine Sign’ en ‘My State Of Attraction’, maar hij verkoos in 2011 om een solocarrière op te starten.

Dat resulteerde in de twee vorige ep’s die onder zijn naam werden uitgebracht: “Here We Are Now” uit 2011 en “Ignore The Evidence” uit 2014. Het nieuwste minialbum werd in de home studio van Kurt Reil in Highland Park, New Jersey opgenomen. Michael Askin zorgt voor zang, gitaarwerk, bas en keyboards, terwijl Kurt Reil backing vocals, drums en percussie en wat extra keyboards voor zijn rekening heeft genomen.

De titelsong “Road By The River” opent het album en dat nummer kunt u eveneens live aanhoren op bijgaande video. De muziekstijl waarop Michael Askin zich heeft toegelegd, situeert zich in de sfeer van alt.country, folk- en rock, kortom het genre waarin o.a. Neil Young, Jason Isbell en ‘Wilco’ groot zijn geworden.

Dat deze singer-songwriter ook grote ambities mag koesteren, valt af te leiden uit de kwaliteit van de vijf songs die hij op “Road By The River” heeft geplaatst. Naast het titelnummer zijn wij ook zeer te spreken over de catchy countryballad “Nashville” en het in de aanvang enkel met akoestische gitaar begeleide “Hard To Make A Living”, een song die qua instrumentatie gestaag groeit naarmate hij vordert.

Wij zouden eigenlijk graag eens een volledig album van Michael Askin willen zien verschijnen, zodat we dan kunnen beoordelen of hij er ook in slaagt om veel kwalitatieve nummers op één plaat samen te brengen. Maar voorlopig moeten we het tot nu toe dus met die drie ep-tjes blijven doen.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Michael Askin Records

video