MAN CALLED NOON – EVERYBODY MOVE (EP)

“The Man Called Noon” is een film uit 1973 die gebaseerd is op een gelijknamige roman van de Amerikaanse auteur Louis L’Amour (zijn echte naam is Louis LaMoore). Die naam ‘Man Called Noon’ werd ook geselecteerd als groepsnaam door een indie alt.rockgroep uit Chicago die sinds 2009 platen op de markt brengt met daarop Americana-, pop- en rocknummers die gedomineerd worden door gitaren en de beats van bas en drums.

Zanger-gitarist Anthony Giamichael, bassist Dave Aitken, leadgitarist James Manno, drummer Josh Fontenot, pianist-keyboardsspeler Nathan Crone en zangeres Erin Myover Piotrowksi brengen nu in afwachting van een nieuw album met “Everybody Move” nog een ep-tje uit met daarop drie tracks. Het minialbum volgt op de vorig jaar verschenen plaat “The Bad Guy” en het in 2013 uitgebrachte album “Edge Of The Night”. Deze groep debuteerde in 2009 op plaat met de cd “Broke And Beaten Down”.

Even wat meer dus over de drie tracks op “Everybody Move”. Als je de sound van ‘Man Called Noon’ met andere artiesten zou willen vergelijken, dan kom je al snel uit bij bands als ‘The Killers’, ‘The Strokes’ en ‘U2’, maar een aandachtige luisteraar zal ook de invloeden van performers als Bruce Springsteen of Tom Petty in deze nummers herkennen.

De titeltrack “Everybody Move” (zie video) is een poppy en catchy rocksong die duidelijk op een plaatsje in de hitlijsten mikt en de luisteraars probeert warm te maken voor hun volgend jaar verschijnende nieuwe studioplaat. Het tweede nummer “Kiss Kiss Bang Bang” vinden wij echter niet zo’n sterke song, die ons graag doet doorschakelen naar de derde en laatste track “One Last Ride” die wel op een groovy en energieke melodie gebaseerd is en toont dat deze formatie nog altijd heel wat in zijn mars heeft. De songs op hun volgende album zullen ons daarvan binnenkort ongetwijfeld komen overtuigen.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

video