SAM MARINE – BIG DARK CITY (EP)

Sam Marine is een singer-songwriter die al wat omzwervingen gemaakt heeft in de Verenigde Staten, gaande van het doorbrengen van zijn jeugdjaren in Vero Beach, Florida over een verhuis naar New York City en daarna een voortzetting van zijn Amerikaanse trektocht naar Los Angeles waar hij momenteel aan zijn carrière werkt.

Zijn muzikale interesse ligt in het brengen van rootsrockmuziek, wat hij nu ook heeft opgenomen op een vijf songs tellende ep die “Big Dark City” heet, zo vernoemd naar de eerste single van dit eind vorig jaar opgenomen minialbum. Qua stijl sluit zijn muziek perfect aan met hetgeen we kennen van ‘good old’ rockhelden als Bruce Springsteen, Tom Petty en alt.country-band ‘Drive-By Truckers’.
Sam Marine brengt zijn vijf zelf gecomponeerde rocksongs in amper zestien minuten en tijdens de beluistering van die nummers is er helemaal geen tijd om even tot rust te komen, want het rockt en swingt stevig van begin tot einde. Naast de albumtiteltrack doet hij dat eveneens op “Dawn Come And Gone”, “Freeze Em Out”, “I’ll Soon Be Gone” en de wat rustigere afsluiter “Mike Lee” die voor een gelijknamige overleden vriend werd geschreven.

Producer van dit schijfje is niemand minder dan Brian Whelan, bij muziekliefhebbers gekend als bandlid en producer van countryster Dwight Yoakam of als producer van het 2017-album “Southern Gothic” van popzanger Rod Melancon. Brian Whelan speelt op deze plaat zelf ook mee op gitaar en orgel en Mitch Marine hanteert de drumstokken, terwijl Aaron Stern op basgitaar zijn ding doet.
“Big Dark City” is na “Lacktown” en “New Home” al de derde ep van Sam Marine en het wordt misschien wel tijd om eens aan een full-cd te gaan werken voor deze aan Jesse Malin herinnerende rockartiest. Mocht dat binnenkort effectief gaan gebeuren, dan zullen we u daar op deze pagina’s graag over informeren.

(valsam)


 

Artiest info
Website