MARTY FINKEL – GOLDEN AGE

Hier op de redactie van ‘Rootstime’ is de Amerikaanse singer-songwriter Marty Finkel al sinds ettelijke jaren een gewaardeerde leverancier van vlot in het gehoor liggende pop- en rockdeuntjes. Vaak doet deze muzikant uit Madison, Wisconsin dat in de vorm van een ep-tje, zoals bij “Might Be Found” en “It’s Alright Now” in 2014 of bij het uitsluitend uit coverversies bestaande “$5 Cover” van vorig jaar.

Ook nu stuurde hij ons weer twee schijfjes op met een vier tracks tellende ep “Nothing’s Gonna Stop Me” en een album dat de titel “Golden Age” kreeg en diezelfde single ook op zijn tracklijst heeft staan. Marty Finkel speelt zelf op gitaar bij het zingen, terwijl hij in de opnamestudio werd bijgestaan door Travis Drumm en Michael Brenneis op drums, Nate Wiswall en Dan Kennedy op basgitaar, Jim Lincoln op keyboards en Eric Hester op elektrische gitaar.

“Golden Age” bestaat uit acht nieuwe nummers die allemaal door Marty Finkel van tekst en muziek werden voorzien. Artiesten als Paul Simon, ‘The Beatles’ en Ryan Adams vormen de belangrijkste inspiratiebron voor deze singer-songwriter en dat is ook duidelijk terug te horen in een aantal songs op deze plaat.

‘The Fab Four’ zitten ingekapseld in de songs “How I’d Miss You” en “Walkin’ Out That Door”, terwijl de geest van Ryan Adams rondwaart in de liedjes “Nothing’s Gonna Stop Me” en “Camille”. “It’s Been A Long Time” en “Independence Day” zijn twee andere lekker swingende tracks op dit album, dat we u hier naast eerder werk van Marty Finkel alweer warm willen aanbevelen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Slothtrop Hi-Fi