ACTING NATURAL – ACTING NATURAL (EP)

Leadzanger, gitarist en toetsenist Eric Carnevale, bassist James David Maney en drummer Jesse Leonard zijn de drie bandleden van de formatie ‘Acting Natural’. Hun oorsprong ligt in Tampa, Florida en ze begonnen samen muziek te spelen als prille tieners van amper 13 jaar oud. Onder de groepsnaam hebben ze nu een eerste minialbum uitgebracht met zes zelf gecomponeerde nummers.

Op het hoesje van deze ep en ook in de bijgaande videoclip van de openingssong “The One” lijken ze met hun halflange haarsnit en hun keurige zwarte kostuums met das wel een sixtiesversie van ‘The Beatles’ of alleszins drie van de ‘Fab Four’. De Liverpoolse band is dan ook de voornaamste bron van inspiratie voor de muziek die dit onlangs naar New York City verhuisde Amerikaanse trio voor hun eerste plaat heeft gecreëerd.

‘Acting Natural’ wil die gouden tijd van de rock’n’rollmuziek anno 2017 doen heropleven met hun ‘recht-voor-de-raap’ gebrachte melodieuze popliedjes die driestemmig worden ingezongen. “The One” is daar het eerste voorbeeld van, maar ook de eerste single “Pairadice” en afsluiter “Missed The Train” horen thuis in deze categorie. Die typische sixtiessound is ook terug te horen in de rustigere ballads “Nicole” en “Bloom”, waarmee ze proberen aan te geven dat ze op een breder publiek mikken dan alleen maar de ‘Beatles’-fans.

Het nummer “Early Morning” is een pianoballad die echter probleemloos ook op een ‘Beatles’-plaat van de beginjaren zestig had kunnen staan en zelfs de stem en zangstijl van Eric Carnevale zou door de luisteraars aan de jonge Paul McCartney kunnen worden toegeschreven. De toekomst zal moeten uitwijzen of er in deze tijden nog voldoende interesse voor deze sound die een halve eeuw geleden zo’n furore maakte. Maar het voordeel van de twijfel verdienen deze heren van ‘Acting Natural’ zeker.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Acting Natural Music LLC

video