DONNY OSMOND – ONE NIGHT ONLY! (2 CD’s – 2 DVD’s)

Op 9 december wordt hij 60 jaar en dat is vele jaartjes verwijderd van de periode dat hij wereldwijd één van de allergrootste tieneridolen was. We hebben het over Donald Clark Osmond, beter gekend als Donny Osmond en samen met zijn vier oudere broers Alan, Wayne, Merrill en Jay lid van het populaire kwintet ‘The Osmonds’ en de oudere broer van enige zus Marie en van de jongste familietelg Jimmy.

Naast de grote wereldhits die ‘The Osmonds’ scoorden met o.a. “Down By The Lazy River” en “Crazy Horses” ontwikkelden Donny, Marie en Jimmy ook een solocarrière, waarbij die van Donny Osmond achteraf de meest succesvolle blijkt te zijn geweest, mede versterkt door het feit dat hij naast zijn muziekactiviteiten als zanger en producer ook een televisietalkshow en een radioprogramma had en daarenboven actief was als acteur in tv-series en films.

‘Gonzo Media Group’ heeft nu een dubbel-cd uitgebracht met de registratie van zijn live optreden tijdens de laatste show van zijn tournee door het Verenigde Koninkrijk. Die vond plaats begin 2017 voor een uitverkochte concertzaal ‘The NEC’ (National Exhibition Centre) in Birmingham, Engeland. Het hele optreden werd bovendien ook op een dubbel-dvd geregistreerd die nu ook verkrijgbaar is in de betere muziekhandel.

Het hele optreden is één grote show met een topentertainer op het podium die het publiek mee terug in de tijd neemt door enkele hits van ‘The Osmonds’ en van Marie en Jimmy Osmond te brengen, vermengd met al zijn eigen grote solosuccessen. Tussen de nummers door vertelt hij allerlei verhaaltjes en voor het door Andrew Lloyd Webber gecomponeerde liedje “Any Dream Will Do” verkleedt hij zich zelfs even in een veelkleurige lange jas en draagt hij een langharige pruik.

Van zijn eigen solohits brengt Donny Osmond o.a. “Puppy Love”, “Young Love”, “12th Of Never”, “When I Fall In Love” en “Soldiers Of Love”. Hij brengt een zeer energieke show met dansers en videobeelden die op een doek achteraan het podium geprojecteerd worden. Voor velen zullen deze cd’s en dvd’s een leuke nostalgische terugblik betekenen naar de zorgeloze jaren zeventig en het tieneridool dat toen op de posters in zowat alle meisjeskamers prijkte. Maar ook die worden ouder, zo blijkt: zowel het tieneridool als de puberende meisjes van toen.

(valsam)

 


Disc One
1. Celebration: Including Start Me Up, Dynamite, Can t Stop The Feeling & Uptown Funk
2. Puppy Love (Paul Anka)
3. Let s Stay Together (Al Green)
4. Long Haired Lover From Liverpool (Jimmy Osmond)
5. Sacred Emotion
6. Any Dream Will Do (Andrew Lloyd Webber)
7. Breeze On By
8. The Long And Winding Road (The Beatles)
9. Could She Be Mine
10. My Love Is A Fire

Disc Two
1. Peg (Steely Dan) – zie video
2. Private Affair (The Jacksons)
3. I ll Make A Man Out Of You (uit Disney-film ‘Mulan’)
4. Soldier Of Love
5. Moon River (Henry Mancini)
6. Young Love
7. 12th Of Never (Johnny Mathis)
8. When I Fall in Love (Nat King Cole)
9. Love Me For A Reason (Johnny Bristol)
10. Whenever You’re In Trouble
11. Close Every Door (Tim Rice & Andrew Lloyd Webber)
12. Survivor
13. Crazy Horses
14. This Is the Moment (Frank Wildhorn & Leslie Bricusse)

Artiest info
Website  
 

Label: Gonzo Media Group

video