CASE GARRETT – AURORA

New York is blijkbaar een zeer actuele broeihaard van nieuwe muziek en nieuwe artiesten. Gelukkig maar dat de vele Amerikaanse promotoren ons hier bij ‘Rootstime’ permanent op de hoogte blijven houden van alle ontwikkelingen in de huidige muziekscène van de USA. Zo hebben we recent het mooie debuutalbum “Aurora” van singer-songwriter en producer Case Garrett in de bus mogen ontvangen en kunnen we u hierover in deze recensie dus wat meer vertellen.

Songs schrijven is voor Case Garrett vooral het omzetten van uit het leven gegrepen verhalen op een mooi melodieus deuntje. Dat kunnen zowel waarheidsgetrouwe verhalen zijn als knap verzonnen vertellingen; als ze maar goed en geloofwaardig overkomen is de missie van de songschrijver geslaagd.

De muziekstijl die hij selecteerde voor het brengen van zijn verhalen wordt algemeen gecatalogeerd onder de noemer ‘Americana’ of ‘alt.country’. U kunt dan ook bij dit genre horende instrumenten als een viool, een dobro, een banjo en een pedal steelgitaar verwachten in de acht songs op “Aurora”. Dat begint al meteen in de countryrockende openingstrack “What Can I Say”, de van JJ Cale ontleende song “Call Me The Breeze” en het lekker swingende nummer “Going Down To Mobile” dat aan het einde van deze cd nog eens in een alternatieve countryversie wordt gebracht. De door pedal steel gedomineerde countryballads die een plaatsje kregen op deze plaat zijn “Long Way Down”, “She Never Liked Elvis” en “The Thought Of You” en het zeemzoete country-en westernwalsje “Fill ’Er Up” completeert de tracklijst van deze debuutplaat van Case Garett.

“Aurora” werd in drie verschillende studio’s opgenomen, waarbij afgewisseld werd tussen Nashville, Tennessee en Little Falls en Caldwell, allebei gelegen in de Amerikaanse staat New Jersey. Het blijft nog even afwachten of deze plaat ook gehoor zal vinden buiten de Verenigde Staten van Amerika, maar wat ons betreft mag dat zeker het geval zijn.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Suitcase Records

video