THOMAS WYNN AND THE BELIEVERS – WADE WAIST DEEP

 

“ Ever-astounding powerhouse of soulful, gutsy, talented southern-yet-classic rock… “

Bij frontman / zanger / gitarist Thomas Wynn en zus Olivia zit muziek in de genen. Hun vader Tom Wynn, was de originele drummer van de band Cowboy, een legendarische country/southern rock band band uit de jaren ’70, afkomstig uit Jacksonville, Florida. Ze namen vier albums op, die door het legendarische Capricorn Records label uitgegeven werden. Ze zijn bekend van hun nummer “Please Be With Me”, dat door Eric Clapton op zijn album ‘461 Ocean Boulevard’opgenomen werd. In 1969 richtten Scott Boyer en Tommy Talton de band op. Cowboy startte met drummer Tom Wynnals, bassist George Clark en toetsenman Phill Pillmore.

De muziekale carrière van de familie Wynn begon in de kerk, waar Thomas en zijn broer gitaar en bas speelden, vader drumde en zus Olivia in het koor zong. In 2009 debuteerden ze met ‘The Reason’. ‘Wade Waist Deep’ [2016] is hun derde studio album, hun debuut bij de Mascot Label Group. 

Al vanaf de opener ”Man Out Of Time” hoor je waar het voor The Believers om gaat. In dit hypnotiserend blues nummer zingt Wynn heel overtuigend waarin hij gelooft. Olivia’s harmonieën weven zich doorheen zijn gitaar solo’s en de bonkende, niet aflatende onheilspellende drums van Ryan Miranda. In de titel song ”Wade Waist Deep” zingt Thomas alleen en probeert hij de mensen ervan te overtuigen dat ze in vrede moeten blijven geloven. Zijn woorden worden gedragen door de Hammond van Colin Daniel Fei. ”Heartbreak Alley” is een mooie klassieke Southern ballade, een ode aan de liefde die geliefden altijd weer verenigt. De akoestische gitaren, het Hammond orgel en de samenzang raken je tot diep in je hart. In ”My Eyes Won't Be Open” zingt Thomas heel emotioneel en met een trillende stem, dat zijn ogen niet open zullen zijn wanneer hij sterft. Wat een nummer! En, wie weet het antwoord op de vele onbeantwoorde open vragen? In ”Thin Love” is opnieuw de sterke samenzang van Thomas en Olivia belangrijk en in ”I Don't Regret” de orgelklanken van Fei.

”You Can't Hurt Me” is een portie onvervalste Southern rock (met Chris "Bell" Antemesaris op harmonica) en in ”Mountain Fog” beklimmen we met Thomas rockend en zwoegend de berg. Fei domineert hier opnieuw met enkele sterke solo’s. ”Burn As One” sluit hier goed op aan en geeft weer veel ruimte aan David Wagner op bas en de harmonica van Antemesaris. Met ”Feel The Good” komt de rust er even weer om daarna in ”We Could All Die Screaming” weer voluit te gaan. Wynn en zijn Believers sluiten af met ”Turn It into Gold”, een meer dan zeven minute durende ballade, die eindigt in een hard rock nummer.

Met ‘Wade Waist Deep’ brengen Thomas Wynn and the Believers muziek die al jaren de Amerikaanse muziek zo tijdloos maakt. De gitaarsound van het diepe Zuiden, de stuwende ritmes en de juiste vocale broer-zus harmonieën zijn de basis van hun country, rock en soul. Thomas Wynn & the Believers zijn uitersten: soms heel emotioneel en kwetsbaar, maar op andere momenten ook aanstekelig hard en verzengend.

Eric Schuurmans

 

 

Album track list:
01.”Man Out Of Time” – 02.”Wade Waist Deep” – 03.”Heartbreak Alley” – 04.”My Eyes Won't Be Open” – 05.”Thin Love” – 06.”I Don't Regret” - .7.”You Can't Hurt Me” – 08.”Mountain Fog” – 09.”Burn As One” – 10.”Feel The Good” – 11”We Could All Die Screaming” – 12.”Turn It into Gold” – Music/Lyrics by Thomas Wynn ℗ 2017 – Produced by: Vance Powell

Album Line-up:
Thomas Wynn: lead vocals, guitar
Olivia Wynn: vocals, tambo
Chris "Bell" Antemesaris: harmonica
David Wagner: bass
Ryan Miranda: drums 
Colin Daniel Fei: keys

Discography Thomas Wynn and the Believers:
Wade Waist Deep [2016] | Brothers and Sisters [2012] | Live at Skipper’s [2010] | The Reason [2009] | Thomas Wynn, EP [2008]

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Provogue/Mascot Label

video