CHRIS BARTELS – MYTHS AND MOLD

Singer-songwriter Chris Bartels is een Amerikaanse componist uit Minneapolis, Minnesota met een eigen platenlabel ‘Anthem Falls Music’ en eigen opnamestudio waarin hij composities maakt voor commercials, films en televisieseries. Naast een aantal andere muzikale projecten onder de namen ‘Elskayon’, ‘Bora York’ en ‘Hi-Fi Cali’ heeft hij in de voorbije jaren met “Morning’s Gold” uit 2011 ook al een debuutplaat als soloartiest onder eigen naam op de markt gebracht.

De ep “Myths And Mold” is de tweede en meest recente realisatie van Chris Bartels met vijf nieuwe nummers die de 29-jarige muzikant voor deze amper 18 minuten durende schijf componeerde. Het gaat hier om moderne popsongs waarvan het nummer “Blind” (zie video) de eerste track vormt.

Als eerste single uit deze ep verscheen onlangs het epische popnummer “Missoula”. De piano en synthesizer zijn de meest gebruikte instrumenten op de songs van deze muzikant. In het nummer “Stay” doet hij ons met zijn etherische en dromerige zang zelfs even denken aan de Duitse ‘dream pop’-artiest Maximilian Hecker.

Alle vijf nummers op “Myths And Mold” kunnen trouwens als sfeervol en tijdloos bestempeld worden met de korte albumtitelsong op plaats vier van de tracklijst en “Counting Hands” als mythische afsluiter die voorzien is van een filosoferende tekst. Dat laatste nummer schreef Chris Bartels trouwens samen met gitarist Taylor Lewin die hem in de studio ook een handje toestak bij het creatieve proces om deze cd op te nemen. Ook Bjorn Nilsen op drums en Charlie Wirth op percussie droegen hun steentje bij aan dit album.

Het wordt voorlopig nog even in het midden gehouden of we binnen afzienbare tijd een volwaardig album van deze Amerikaanse muzikant mogen verwachten. Maar wat ons betreft lijkt dat toch vooral een verrijking voor de hedendaagse muziekcultuur te zullen zijn, dus waarom nog langer wachten.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Anthem Falls Music

video