NATALISE + THE SUNSET RUN – GLIMPSES OF THE SUN (EP)

We blijven uiteindelijk toch ook maar gewoon mannen en als je dan een cd toegestuurd krijgt waarop een mooi jong meisje je vanop de hoes toelacht, dan kunnen we daar nog altijd niet ongevoelig voor blijven. Het mooie meisje heeft ook een naam en die luidt Natalise Kalea en de titel van haar debuutplaat is “Glimpses Of The Sun”, een ep-tje dat ze onder de naam ‘Natalise + The Sunset Run’ op de buitenwereld heeft losgelaten.

Aan de binnenzijde van het cd-hoesje schrijft deze momenteel in Los Angeles, Californië wonende zangeres zelf dat ze in de voorbije jaren wel 100 liedjes heeft geschreven, maar dat ze het tot de vijf beste tracks heeft willen beperken voor deze eerste kennismaking met haar muzikale talent. De teksten bij deze vijf liedjes zijn stuk voor stuk gebaseerd op haar persoonlijke ervaringen in het nog prille leven en ze komen dan ook regelrecht uit het hart.

Het op de bijgaande video te beluisteren nummer “The Lucky Ones” is haar ode aan het leven en weerspiegelt een gevoel van dankbaarheid om er elke dag opnieuw bij te mogen zijn. Het nummer werd geïnspireerd door een kankerdiagnose die bij twee van haar vrienden werd vastgesteld. Het is de laatste track op deze amper 19 minuten durende ep, die begint met het popliedje “Abandon”, een smeekbede om een onder druk staande liefdesrelatie nog niet te laten aflopen.

Natalise speelt op deze songs op piano en keyboards, terwijl de overige instrumentatie wordt verzorgd door Tim Pierce op gitaar, Anthony Resta op drums en basgitaar (en ook producer van deze ep), Joel Shearer op gitaren bij “The Lucky Ones” en Jonathan Beard en Cameron Stone op cello.

De muzikanten die haar hebben beïnvloed bij het componeren van deze songs zijn bands als ‘Keane’, ‘Coldplay’ en ‘Snow Patrol’ en dat is eigenlijk ook duidelijk te horen in episch opgebouwde nummers als “Love Unconditional” en “Headphones”. Tussendoor neemt Natalise ons ook nog even mee op een emotioneel geladen trip in de akoestische melancholische ballad “See Me”.

Die eerste volwaardige studioplaat van ‘Natalise + The Sunset Run’ mag er wat ons betreft al heel gauw aankomen, toch als we daarmee meer van deze catchy popsongs aangeboden zullen krijgen. Vergeet alvast niet om ons een exemplaar van die eerste full-cd toe te sturen, dan beloven wij om er weer een hopelijk positieve recensie over te schrijven. En dat doen we niet alleen omdat het hier over een mooi meisje gaat, maar vooral omwille van het talent waar deze jongedame over beschikt.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Stars 823 Records

video