ECHOTEST – FROM TWO BALCONIES

De progressieve rockgroep ‘Echotest’ uit Philadelphia werd geformeerd rond de met zes snaren voorziene basgitaar spelende Julie Slick die ook deel uitmaakt van de bands ‘Adrian Belew Power Trio’ en ‘Crimson ProjeKct’. De twee andere kernleden zijn zanger en bassist (op vijf snaren) Marco Machera en drummer Alessandro Inolti. Met de cd “From Two Balconies” zijn ze al aan hun derde release toegekomen na de bijna volledig instrumentale en door basgitaren gedomineerde albums “Fourth Dementia” uit 2014 en “Le Fil Rouge” uit 2015.

Op zeven van de tien tracks van deze nieuwste plaat wordt Marco Machera deze keer echter bijgestaan door een gastvocalist met Mike Visser (van ‘Imaginary Tricks’) die zingt op de nummers “Supercell” (zie video), “Rack + Ruin” en “The Plight”, Gary Slick die zingt op “Radio Sayonara” en Claire en Ali Wadsworth die vocale bijstand verlenen bij de songs “The Mystical Connected Us”, “The Plight”, “Pity” en “Reflect/Reflex”. Daarnaast was er ook nog wat hulp van enkele gastinstrumentalisten op viool, piano, trombone en trompet.

Allerlei soms chaotisch klinkende geluiden werden bij elkaar gevoegd op enkele tracks die eerder als ‘noise rock’ kunnen worden gedefinieerd. Dat is vooral het geval bij de nummers “Confirmation Bias” en punkrocksong “Radio Sayonara”. De drumprogramma’s die Julie Slick samen met gastmuzikant Pat Mastelotto ontwierp voor het instrumentale “Beats In The Brain” zinderen enige tijd na afloop van het nummer nog altijd wat na. “From Two Balconies” is een progressieve rockplaat in de puurste betekenis van het woord. Niet zo gemakkelijk om te beluisteren en te absorberen, maar na enkele draaibeurten valt deze derde cd van ‘Echotest’ toch nog best te pruimen.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

CD Baby

video