DRU CUTLER – HOMETOWN (Single)

Een collega-recensent omschreef de Amerikaanse singer-songwriter Dru Cutler als een kruising tussen Ryan Adams en Pink Floyd. Die vergelijking wordt misschien wel een beetje gerechtvaardigd door de mix van akoestische gitaar met piano en catchy drum- en gitaarwerk dat deze jongeman uit Bushwick, Brooklyn, New York tentoon spreidt op zijn single “Hometown”.

Er staan inderdaad maar twee nummers op deze single die als voorbode voor een binnenkort verschijnend soloalbum van indie rocker Dru Cutler op de buitenwereld wordt losgelaten. Die twee songs zijn de zachtjes rockende titeltrack “Hometown” waarvan we u een akoestische live gebrachte versie op video meegeven en de melodieuze en melancholische ballad “Infinite Moons”.

Dru Cutler begeleidt zichzelf op gitaar, terwijl zijn driekoppige band bestaat uit pianist Dave Mainella, bassist Isaac Jaffe en drummer Jon Wert. De vlotjes in het gehoor liggende songs van deze muzikant zijn geïnspireerd op werk van o.a. Tom Petty, ‘Wilco’, Neil Young en de Beatles.

Als de tracks van zijn eerste volwaardige plaat van een vergelijkbare kwaliteit gaan zijn als deze twee nummers, dan zullen we zonder meer van een nieuwe ontdekking van een blijvende performer kunnen gaan spreken. Maar laat ons daarvoor toch nog maar even wachten tot we die songs te horen zullen krijgen. Wij houden u daarover dan zeker op de hoogte.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

video