VINCE HILL – EDELWEISS / LOOK AROUND (AND YOU’LL FIND ME THERE)

Door de moderne opnametechnieken is het perfect mogelijk geworden om twee voormalige vinylplaten samen op één cd te persen. Het in heruitgaven gespecialiseerde label ‘Cherry Red Records’ doet dit al geruime tijd met albums van diverse artiesten en nu is dat ook gebeurd met de platen “Edelweiss” uit 1967 en “Look Around (And You’ll Find Me There)” uit 1970 van de Engelse popzanger en songschrijver Vince Hill.

De nog altijd zeer actieve Vince Hill werd in 1934 geboren en beschikt dus momenteel over de gezegende leeftijd van 83 jaar. Zijn ‘easy listening’-liedjes en traditionele popsongs hebben hem in zijn lange muzikale carrière geen windeieren gelegd en leverden hem verkoopcijfers van enkele miljoenen platen op.

Naast solozanger en lid van de formatie ‘The Raindrops’ in de beginjaren ’60, was hij ook lange tijd gastheer van enkele muziekprogramma’s op de Britse televisie en hij werkte regelmatig als platenproducer voor enkele Engelse artiesten. Momenteel zingt hij enkel nog sporadisch op cruiseschepen, waar zijn liedjes uit de oude doos nog altijd op veel bijval kunnen rekenen.

De door Richard Rodgers & Oscar Hammerstein gecomponeerde song “Edelweiss” (zie video) uit de film ‘The Sound Of Music’ was zijn allergrootste en meest bekende hit, maar Vince Hill scoorde nog ettelijke andere hits in de UK Singles Charts. “Look Around (And You’ll Find Me There)” was eveneens een song uit een filmsoundtrack, namelijk die van de musical “Love Story” uit 1970. Het liefdesliedje werd zijn laatste grote hit als solozanger.

Dat Vince Hill nog steeds een vechter en levensgenieter is moge blijken uit het feit dat hij zowel ernstige ziektes als prostaatkanker in 2004 en leukemie in 2005 heeft weten te overwinnen en onder controle te houden. Zijn in 2010 verschenen autobiografie leest dan ook als een spannende roman en er was toen nog geen einde gekomen aan zijn leed, want in 2014 verloor hij zijn zoon Athol, die amper 42 jaar was geworden en in september 2016 overleed zijn vrouw Annie Hill.

Muzikaal kan hij echter terugblikken op 25 studioalbums en 5 filmsoundtracks. Op de twee platen die hier werden samengebracht staan enkele zeer bekende songs die vaak in films te horen waren. Zo krijgen we o.a. Charlie Chaplin’s liedje “Smile” uit ‘Modern Times’, “Maria” en “One Hand, One Heart” uit ‘West Side Story’, “Edelweiss” en “The Sound Of Music” uit de gelijknamige film, “My Own True Love” uit ‘Gone With The Wind’, “Look Around (And You’ll Find Me)” en “(Where Do I Begin) Love Story” uit deze succesfilm, “A Time For Us” uit ‘Romeo And Juliet’ en “Somewhere My Love (Lara’s Theme)” uit ‘Dr. Zhivago’.

In totaal is deze cd goed voor 24 liedjes van Vince Hill, plus de in 1970 als single uitgebrachte coverversie van de song “Hey, That’s No Way To Say Goodbye”, het prachtige nummer van de op 7 november 2016 overleden Canadese troubadour Leonard Cohen. Deze heruitgave is een muzikaal document om te koesteren en kan dus warm aanbevolen worden aan alle fans van filmliedjes en goed gebrachte popliedjes uit de jaren ’60 en ’70.

(valsam)

 

 TRACKLIJST

1. THE SOUND OF MUSIC from ‘THE SOUND OF MUSIC’
2. ONE HAND, ONE HEART from ‘WEST SIDE STORY’
3. I LOVE YOU, SAMANTHA from ‘HIGH SOCIETY’
4. TILL THE END OF TIME
5. I HAVE DREAMED from ‘THE KING AND I’
6. JANIE
7. STRANGER IN PARADISE from ‘KISMET’
8. MARIA from ‘WEST SIDE STORY’
9. SMILE from ‘MODERN TIMES’
10. FORGOTTEN DREAMS
11. TAKE ME BACK AGAIN
12. EDELWEISS from ‘THE SOUND OF MUSIC’
13. ALL THE THINGS YOU ARE
14. WHAT ARE YOU DOING THE REST OF YOUR LIFE? from ‘THE HAPPY ENDING’
15. MY OWN TRUE LOVE from ‘GONE WITH THE WIND’
16. (WHERE DO I BEGIN?) LOVE STORY from ‘LOVE STORY’
17. I WILL WAIT FOR YOU from ‘THE UMBRELLAS OF CHERBOURG’
18. IF YOU LOVE ME (I WON’T CARE)
19. LOOK AROUND (AND YOU’LL FIND ME THERE)
20. WHERE OR WHEN from ‘BABES IN ARMS’
21. A HOUSE IS NOT A HOME from ‘A HOUSE IS NOT A HOME’
22. SOMEWHERE MY LOVE (LARA’S THEME) from ‘DR. ZHIVAGO’
23. (THEY LONG TO BE) CLOSE TO YOU
24. A TIME FOR US (LOVE THEME) from ‘ROMEO AND JULIET’

BONUS TRACK
25. HEY, THAT’S NO WAY TO SAY GOODBYE

Artiest info
Website  
 

Label: Cherry Red Records

video