THE LOFT CLUB – HEART’S DESIRE (EP)

Daniel Schamroth (zang en gitaar), Jamie Whyte (basgitaar), Kieran Chalmers (drums), Amy O'Loughlin (zang) en Dan Wright (gitaar) zijn de vijf bandleden van de Britse indie rockgroep ‘The Loft Club’ uit Exeter, een oude universiteitsstad in het zuidwesten van Engeland.

Daniel Schamroth is ook de songschrijver van de nummers die de band heeft opgenomen op hun eerste officiële plaat “Heart’s Desire”, een vijf songs tellend ep-tje. ‘The Loft Club’ heeft zich toegelegd op het brengen van liedjes die gebaseerd zijn op songs uit de jaren zestig. Leuke en vlotte liedjes die bij de luisteraars al snel zullen uitnodigen tot vrolijk meezingen met deze band.

In de vakpers wordt ‘The Loft Club’ wel eens vergeleken met legendarische ‘60 en ’70-groepen als ‘Fleetwood Mac’, ‘Buffalo Springfield’ of ‘The Byrds’, maar ook het meer recente songschrijverstalent van alt.countryster Ryan Adams wordt wel eens aangehaald als vergelijkingspunt voor het werk van deze jonge Britse poprockers.

“Heart’s Desire” (zie video), de titeltrack van deze ep is ook de eerste single die op de buitenwereld wordt losgelaten. De ‘old school’-muziek bij dit nummertje weet je al meteen in de juiste sfeer te brengen voor het beluisteren van de resterende liedjes op deze cd, waarvan de laatste track een haast onherkenbare ‘Niklas Ibach Remix’ is van datzelfde “Heart’s Desire”.

De song “Flicker” begint met een melodietje dat zo ontleend lijkt te zijn van ‘I’ll Be There For You’, de door ‘The Rembrandts’ gezongen begintune van televisieserie ‘Friends’. “I’m Just A Man” had dan weer tot het songrepertorium van ‘The Beatles’ kunnen behoren. “Sticks & Stones” begint als een close harmony gezongen lied dat net zo goed van ‘Crosby, Stills & Nash’ zou kunnen zijn, maar gaat daarna al snel over in een ritmisch swingende song.

Er werd voor deze nummers van ‘The Loft Club’ toch heel wat links en rechts opgepikt, maar dat neemt niet weg dat al deze songs er toch wel best mogen zijn. Dat de leden van ‘The Loft Club’ ambitieus zijn en zo snel mogelijk met een volwaardig album op de proppen zouden willen komen, hoeven we hier eigenlijk niet verder te verduidelijken. Als het binnen afzienbare tijd zover is gekomen, dan zullen we hier bij ‘Rootstime’ maar al te graag een passende recensie bij dat album willen uitwerken.

(valsam)

 

 

Artiest info
   
 

Label: Lightyear Entertainment

video