SAMANTHA LEON – SAMANTHA LEON (EP)

Als de in New York geboren en opgegroeide zangeres en songschrijfster Samantha Leon in een interview de vraag voorgeschoteld krijgt over hoe ze haar muziekstijl zou bestempelen, dan zegt ze dat dit een heel moeilijk te beantwoorden vraag is omdat ze bij het componeren van haar nummers door verschillende genres en artiesten beïnvloed is geworden.

Met die informatie in het achterhoofd worden wij hier dus wel verondersteld om u wat meer over de songs en de muziek van Samantha Leon te vertellen. We beloven u hier alvast om ons best te doen om deze klus zo eerlijk en oprecht mogelijk te klaren.

Haar titelloze debuut-ep bevat zeven liedjes die in totaal 34 minuten van uw kostbare luistertijd in beslag zullen nemen. Openingsnummer en eerste single “Bright Yellow Shoes” (zie video) is een soulballad die u op deze ep in twee versies te horen krijgt: in een akoestische ‘No Turbulence Mix’ en in een versie die met volledig orkest werd opgenomen.

Deze cd zal in de USA een waarschuwingssticker krijgen opgekleefd omwille van de titel van de tweede song “High (You Only Love Me When You’re F*cked Up)”, een funky popsong waarin Samantha Leon haar vocale uitersten laat weerklinken en haar zangtalent etaleert. “Run Away” is daarna een soort mix van folk en soul die uiteindelijk als R&B zou kunnen gelabeld worden.

Naast de reeds vermelde single zijn wij vooral onder de indruk gekomen van het nummer “Perfect” waarin Samantha Leon wordt bijgestaan door de New Yorkse rapper en hip-hopper Danny Matos die deze song ook samen met haar heeft gecomponeerd. Met de emotionele en jazzy pianoballad “Hello, Goodbye” weet ze ons eveneens al gauw te overtuigen.

De laatste track op deze ep is de in een club in New York City live opgenomen versie van de song “Glad/Sober” waarbij pianist Harris Mac en gitarist Shako Kiski voor de instrumentale begeleiding zorgen, terwijl Samantha Leon nog eens al haar vocale capaciteiten in onvervalste ‘Whitney Houston’-stijl naar boven haalt. Met deze ep heeft deze jongedame alvast een knappe debuutplaat gelanceerd die veel goeds belooft voor haar verdere muzikale carrière.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

video