DOUG SAHM PRESENTS THE TEXAS MAVERICKS – WHO ARE THESE MASKED MEN? / THE MASKED MEN LIVE IN BREMEN 1987

 

Soms krijgen we hier totaal onverwacht een plaat toegestopt die ons meteen oprecht gelukkig maakt, omdat ze muziek bevat waarvan je anno 2017 niet meer verwacht dat hij nog gemaakt wordt. En dat is in realiteit ook wel zo, maar platenlabels als het Duitse ‘M.i.G.-Music’ hebben zich - gelukkig maar - toegelegd op het uitbrengen van oude platen en oude opnamen van live concerten, vaak van artiesten die al enkele decennia niet meer muzikaal actief zijn of zelfs al een tijdje geleden naar de eeuwige jachtvelden zijn teruggekeerd.

De in 1941 in San Antonio, Texas geboren Doug Sahm (van o.a. ‘Sir Douglas Quintet’ en ‘Texas Tornados’) is zo een muzikaal talent dat ons al in 1999 heeft verlaten, echter niet zonder ons vele uurtjes van prachtige en vrolijke ‘Tex-Mex’-muziek achter te laten. In maart 1987 maakte hij onder het pseudoniem ‘Samm Dogg’ deel uit van een groep die zich ‘The Texas Mavericks’ noemde. Hun bekendste plaat “Who Are These Masked Men?” uit 1987 werd nu opnieuw uitgebracht in combinatie met een live-cd van een optreden van deze groep in Bremen in 1987: “The Masked Men Live In Bremen 1987”.

Ook de synthesizer en Farfisa-orgel spelende Augie Meyers (eveneens bekend van ‘Sir Douglas Quintet’ en ‘Texas Tornados’) maakte deel uit van deze formatie onder de naam ‘El Rocha’, naast zanger-gitarist Alvin Crow (aka ‘Rockin’ Leon’), leadgitarist John Reed (aka ‘Jhonny X’), bassist Miller ‘Speedy’ Sparks (aka ‘Misser V. Washington’) en Ernie Durawa (aka ‘Frosty’) op drums. Doelstelling nummer één van ‘The Texas Mavericks’ en eigenlijk het enige objectief was het brengen van ‘fun’ en ‘entertainment’ voor het publiek en dat doet deze band dan ook uitgebreid op deze twee platen.

Een bloemlezing van de liedjes die u op deze cd’s kunt horen zullen al snel fijne nostalgische gevoelens bij u oproepen. Het begint met de song “I Fought The Law”, in 1966 een wereldhit voor ‘Bobby Fuller Four’. Daarna gaat meteen de beuk erin met een Johnny Cash-klassieker “Rock’n’Roll Ruby” en een schitterende versie van Van Morrison’s “Brown Eyed Girl” uit 1967.

Op de live-cd zijn er nog veel meer covers te horen met de Buddy Holly-hits “That’ll Be The Day”, “Not Fade Away” en “Rave On”, naast de door Roky Erickson gecomponeerde songs “Don’t Slander Me” en “You’re Gonna Miss Me”, Roy Head’s “One More Time” of Chuck Berry’s “Johnny B. Goode” en de Ritchie Valens-dansklassieker “La Bamba” waarmee wordt afgesloten.

We mogen natuurlijk ook niet vergeten te vermelden dat Doug Sahm’s eigen hits “She’s About A Mover” en “Mendocino” van ‘Sir Douglas Quintet’ bij het live optreden ook op de playlist stonden. Hoeven we hier eigenlijk nog te zeggen dat u deze dubbel-cd best meteen in huis kunt halen om daarna een onvergetelijk feestje te bouwen dat gekleurd wordt door de complexloze en heerlijke ‘Tex-Mex’-liedjes van ‘Doug Sahm & The Texas Mavericks’. Gewoon doen!!!

(valsam)

Tracklist
CD 1 “Who Are These Masked Men?“

1. I Fought The Law
2. Rock N Roll Ruby
3. Just Let Her Go
4. One More Time
5. Brown Eyed Girl
6. Hillbilly Soul And A Rockabilly Mind
7. Loven You Best
8. Redneck Rock
9. Sister Terry
10. Mother In Law Blues
CD 2 “The Masked Men Live In Bremen 1987”
1. That'll Be The Day
2. Texas Tornado
3. One More Time
4. Not Fade Away
5. Brown Eyed Girl
6. She's About A Mover
7. Rave On
8. Sometimes
9. Give Back The Key To My Heart
10. Don't Slander Me
11. Starry Eyes
12. Redneck Rock
13. Mendocino
14. Johnny B. Goode
15. You're Gonna Miss Me
16. La Bamba

Artiest info
Website  
 

Label: M.i.G.-Music