GARY CAIN BAND – TWANGADELIC BLUESOPHUNK

 

“ A high-energy, virtuosic mix of blues, twang, funk & rock... “

De Canadese gitarist / songwriter Gary Cain deed er lang (dertig jaar) over voor hij debuteerde met zijn Gary Cain Band (Tom Nagy: bas & Donnie McDougall: drums) met het album (met wat voor een titel!) ‘Twangadelic Bluesophunk’.

Na zijn muziek studies speelde Cain in verschillende bands, belandde hij in Dubai en werd er gitarist in de huisband van nachtclub The Lodge. Vier sets per nacht, zes nachten lang is voor géén enkel strottenhoofd een haalbaar regime. Maar, met behulp van een stempspecialist, staat Cain er met ‘TwangaDelic BluesoPhunk’ weer. Hij bewijst met dit album dat hij als gitarist, naast de “groten” (Joe Bonamassa, Joe Satriani…) mag staan!

Tien eigen nummers staan op de track list van ‘TwangaDelic BluesoPhunk’. Al onmiddellijk in de opener ”Live Wire” en in de instrumental ”Twang Strut” demonstreert Cain zijn gitaartechniek en vingervlugheid. In ”Pipes and Spones” telt de groove en met het funky ”Thought I Heard You Say”, ”No Foolin’” en ”Write You A Letter” bewijst Cain zijn herwonnen zangkwaliteiten. ”Last Dance” (met de de vermelding “Explicit Lyrics!”) rockt, ”Got Me Where You Want Me” is een nummer dat radiozendtijd verdient en ”Girl’s Too Rich” is een funky escapade. De afsluiter ”Faith Healer” is een instrumentale ballade, die Cain’s invloeden verraden en zijn stijl goed samenvat.

Gary Cain zet met ‘Twangadelic Bluesophunk’ een belangrijke stap in zijn muzikale carrière. Hij overwon de Dubai-infectie op zijn stembanden, hij klom uit een verplicht dal zonder muziek, maar lukte er samen met zijn “badass” maten Tom Nagy en Donnie McDougall in om een uitstekend blues-rock-funk gitaaralbum op te nemen. Ontdek deze met een Strat gewapende Canadees, want hij je met zijn “high-energy, virtuosic mix of blues, twang, funk & rock” direct verbazen! Gary Cain ontmoette ooit op dezelfde plek SRV en AC/DC …

Eric Schuurmans

 

 

Album track list:
01.”Live Wire” – 02.”Pipes and Spones” – 03.”Thought I Heard You Say” – 04.”No Foolin’” – 05.”Write You A Letter” – 06.”Twang Strut” – 07.”Last Dance” Explicit Lyrics! – 08.”Got Me Where You Want Me” – 09.”Girl’s Too Rich” – 10.”Faith Healer” – Music/Lyrics by Gary Cain ℗ 2017

Album Line-up:
Gary Cain: vocals, guitars
Tom Nagy: bass
Donnie McDougall: drums

Discography ‘Gary Cain Band’:
Twangadelic Bluesophunk [2017] 

 

 

Artiest info
Website  
 

video