STEVEN GRAVES – CAPTAIN SOUL

 

Steven Graves is een Amerikaanse singer-songwriter van Americana- en rockliedjes die onlangs zijn zevende plaat uit zijn carrière introduceerde. Elf zelfgeschreven liedjes kregen een plaats op dit rootsalbum van de artiest uit Santa Cruz, Californië. Niet minder dan 26 verschillende muzikanten hebben op én of andere wijze bijgedragen aan de realisatie van deze plaat, ofwel door vocale support te geven bij een nummer, ofwel door een mooi instrumentaal stukje muziek aan deze nummers toe te voegen.

Een eerste single werd voorafgaand aan de release van het album gelanceerd met de song “Light Turns To Day”. Het op iets van Gram Parsons lijkende “Another Day” (zie video) waarmee deze plaat eindigt zal de tweede song uit de plaat zijn die op single de wereld wordt ingestuurd.

Dagdagelijkse thema’s komen aan bod in de songteksten die Steven Graves voor deze liedjes schreef. Daarbij gaat hij de politieke, spirituele en sociale onderwerpen als milieu, leven en dood niet uit de weg, hoewel ze in eerder omfloerste termen aan bod komen in de songteksten. Ook de tempovariaties tussen de elf tracks zijn opvallend: hij gaat van gitaarrock via Americana over tot folkrock in “Take You For A Ride”.

Swingende uptempo nummers zoals “Somewhere, Somehow” en “Forever Wild” worden afgewisseld met eerder ingetogen gebrachte ballads zoals “Walk With Me”, “Fly Like The Dove”, “Called Her An Angel”; “No One Left To Blame” en onze favoriete track “Heaven In Your Hands”.

Het album “Captain Soul” volgt op het in 2015 verschenen plaatje “Mission Bell” en de in 2013 verscheen cd “Time Will Tell”. In vergelijking met deze twee albums is de nieuwste cd veel ruimer georkestreerd en zijn de songschrijverscapaciteiten van Steven Graves in de recente jaren ook verder toegenomen. Dat is vooral veelbelovend voor het toekomstige werk van deze artiest.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: STEVEN GRAVES
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.


Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: One Essence Music

video