WOODY RUSSELL – CARRY IT UP

 


Het album “Delicious Days” van de uit Austin, Texas afkomstige singer-songwriter Woody Russell was in 2013 het laatste werk dat we van hem als soloartiest gehoord hadden. Pas nu, na een geslaagde ‘fundraising’ via ‘Pledge Music’, had hij de nodige middelen verzameld om zijn zevende album “Carry It Up” te gaan opnemen.

Voor deze plaat had hij in de voorbije jaren heel wat songs gecomponeerd en daardoor was er dus ruim voldoende keuze voor hem om een album te vullen met liedjes die samen een verhaallijn vormen. Het nieuwe album werd in Austin opgenomen en Woody Russell nam zelf de taak als producer waar. Hij speelde zelf ook op allerlei instrumenten voor enkele tracks, met vooral de gitaren centraal staand.

Hij werd voor de verdere orkestratie bij de songs in de opnamestudio bijgestaan door José Ruiz op mondharmonica’s, Lloyd Wright op toetsen van piano, orgel en synthesizer, Tony Miller op drums en Brady Muckelroy op basgitaar. Daarnaast speelde Derrick Hicks op drie tracks mee op piano, Dez Desormeaux op tenorsaxofoon bij de enige coversong “What’s Going On”, de soulklassieker van Marvin Gaye. R&B- en blueszangeres Jacqui Walker zorgde voor backing vocals bij de liedjes “The Heart Is Still King”, “Victory” en albumtiteltrack “Carry It Up”.

De sound die Woody Russell in zijn liedjes brengt bestaat uit een mix van jazz, pop, rock en soul met vooral de jazz en de soul die in de meeste songs doorklinkt. Dat is al meteen het geval in de openingstrack “Do Right By You”. In de pers wordt zijn werk wel eens vergeleken met dat van artiesten als Sting, Gregory Porter en Van Morrison en we kunnen ons daar bij enkele nummers zeker wel in terugvinden. Zo zou bijvoorbeeld “Last Time, Savannah” (zie live vertolking op video) niet misstaan in het meer jazzy repertoire van Gregory Porter.

Zoals vaker hebben we ook op deze plaat enkele favoriete liedjes aangeduid. Hier zijn dat de lo-fi gebrachte nummers “A Place In Line” en “The Heart Is Still King”, het knap gearrangeerde “Let’s Be Done” en “Victory”, het speels jazzy “Empty Man” en natuurlijk ook “What’s Going On”. We hebben tien exemplaren van deze cd toegestuurd gekregen. Indien uw interesse voor het werk van deze artiest via deze recensie werd opgewekt, dan kunt u best een poging wagen om één van deze tien cd’s van “Carry It Up” te winnen, want zo kunt u zelf zo vaak als u wilt naar deze jazzy soulartiest luisteren.

(valsam)

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: WOODY RUSSELL
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Cats Up The Street Music

video