CLARENCE BUCARO – TABLEAU

Net één jaartje na de release van zijn laatste album “Pendulum” verschijnt er alweer een nieuwe plaat van Clarence Bucaro, een singer-songwriter die ik persoonlijk al van nabij volg sinds zijn prachtige debuutplaat “Sweet Corn” uit 2002 aan het begin van zijn succesrijke 15-jarige muzikale carrière. Dezer dagen woont hij in Brooklyn, New York waar de tien songs van zijn tiende officiële plaat “Tableau” ook werden gecomponeerd en nadien samen met producer Tom Schick in de opnamestudio ‘The Loft’ in Chicago, Illinois werden opgenomen.

Het hoeft na al die jaren natuurlijk niet meer te verbazen dat het kwaliteitsniveau van de nummers op “Tableau” alweer zeer hoog ligt en dat ze opnieuw uiterst professioneel klinken. Als u houdt van de songs die artiesten als Jason Isbell, Jackson Browne of Ryan Adams brengen, dan mag u dit nieuwe, voornamelijk akoestische album van Clarence Bucaro blindelings aan uw collectie toevoegen.

Maar niets mag u weerhouden om eerst eens goed te gaan luisteren naar deze liedjes om u definitief van het talent van deze man te overtuigen. Ik heb jammer genoeg nog geen video van één van de songs op dit album kunnen vinden, maar een consultatie van de video’s van andere liedjes van Clarence Bucaro op ‘YouTube’ zal u zeker van zijn capaciteiten als singer-songwriter kunnen overtuigen.

Clarence Bucaro is in de eerste plaats een verteller van verhalen in elk van zijn songs die vaak over het thema ‘liefde’ handelen. Ook de eerste track op dit album “Your Love’s Not Close Enough” gaat over het meest bezongen onderwerp aller tijden. De instrumentatie bij de meeste nummers op deze cd werd beperkt en intiem gehouden, iets wat de mooie stem van Clarence Bucaro nog meer in de spotlights heeft geplaatst. Ook het door viool begeleide “Afraid Of The Dark” en de akoestische slotsong “Abandoned Mine” zijn beklijvend en intimistisch. “Tallahassee”, “Lord, Light Me A Candle” en “Anyone Can Lose Their Way” kunnen mits wat goede wil als zachte rocksongs worden omschreven. Maar het is vooral in de emotionele ballads dat zijn talent komt bovendrijven met de songs “Timeless”, “Cold Dark Night”, “Coming Of Age” en “These Years” als belangrijkste exponenten.

In Amerika is Clarence Bucaro al sinds meerdere jaren immens populair en treedt hij vaak op naast o.a. Rodney Crowell, ‘Los Lobos’, Suzanne Vega en Richard Thompson. Dat hij in Europa die vedettenstatus nog altijd niet heeft verworven is voor ons dan ook onbegrijpelijk. Met zo een stem en zulke mooie liedjes verdient hij die internationale roem al sinds lange tijd. Misschien dat dit nieuwe album “Tableau” daar zijn steentje kan toe bijdragen.

(valsam)

CD-RELEASE: 23 JUNI 2017

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: CLARENCE BUCARO
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

Label: 20 20 Records