PAUL DOUGHERTY – SPANKIN’ HANKIN’

 Rock- en bluesartiest Paul Dougherty werd geboren in Houston, Texas en groeide op in Nashville, Tennessee, maar al die van muzikaliteit overlopende Amerikaanse oorden konden hem er toch niet van weerhouden om naar Europa te verhuizen om daar vanaf 1989 vanuit Berlijn en daarna vanuit de Duitse stad München zijn muzikale carrière uit te bouwen.

Naast het feit dat hij een goede gitarist is kan hij ook terugblikken op een mooie loopbaan als zanger en songschrijver van rock, blues en Americana-liedjes. Het destijds ook op deze ‘Rootstime’-pagina’s gerecenseerde “River Pearl” uit 2014 en “Keep It In Your Pocket” uit 2016 met covers van bluessongs van o.a. Muddy Waters en Howlin’ Wolf waren zijn laatstverschenen albums. Daar voegt hij nu een coveralbum aan toe met “Spankin’ Hankin’” waarvoor er veertien songs uit het rijke songboek van Hank Williams werden geplukt.

Het gaat hierbij eerder om minder gekende nummers uit allerlei oude platen van de countrylegende, maar enkele van deze songs staan toch nog in het collectieve geheugen van elke muziekliefhebber gegrift. Denk daarbij dan vooral aan liedjes als “You Win Again”, “I’m So Lonesome I Could Cry”, “I’m A Long Gone Daddy” en “Rockin’ Chair Money” dat u in een big band swing-versie kunt beluisteren via bijgevoegde audio video.

Paul Dougherty brengt de songs van Hank Williams op dit album in uiteenlopende muziekstijlen, gaande van blues over swing tot honky tonk, gospel, jazz en rock. Bij enkele tracks zult u door zijn sterk afwijkende herinterpretaties met moeite nog de originele versie van het nummer kunnen herkennen. Hij tekende zelf voor het bespelen van alle instrumenten bij deze songs en hij nam ook de opname en de productie van “Spankin’ Hankin’” voor zijn rekening.

Een interessant nieuwsje voor de geïnteresseerden onder u: deze cd kan integraal gratis worden gedownload via deze link: Spankin’ Hankin’ (mp3 Format) 132 MB. Maar u kunt ook een poging wagen om één van de tien hard copies van het schijfje te winnen door deel te nemen aan onderstaande wedstrijd. Veel succes!

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: PAUL DOUGHERTY
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

Label: Bake It Black Records