MY OWN GHOST – LIFE ON STANDBY

Het tweede studio album van My Own Ghost heet ‘Life On Standby’. My Own Ghost is een Luxemburgse/Duitse pop/rock/metal band (in opgericht 2013), rond frontdame/zangeres Julie Rodesch, gitarist David Soppelsa, drummer Michael Stein en bassist Joe May.   

MOG debuteerde in 2014 met ‘Love Kills’. Het Finse Secret Entertainment distrubeerde het album. In 2015 tourden ze met Delain en de Japanse heavy metal band Loudness. 2016 begon met een UK tour en openen voor Loudness in Nederland en Duitsland.

Ondertussen is er het tweede album ‘ife On Standby’, met als producer Hiili Hiilesmaa (HIM, Apocalyptica, Amorphis…). De tien songs op het album zijn originele MOG songs. In hun dynamische pop/rock/metal balanceert alles tussen de zang van Julie en de rock van de gitaren van David Soppelsa en Fred Bever.

In het uptempo ”Everytime I Break” voel je de energie die uitgaat van een blisterende aanval en in de opener en titel song ”Life On Standby” de aanklacht. In ”If I Stay” de wanhoop, in ”10 Weeks Of Summer” de nostalgie, het verleden en in ”Don’t Say You Love Me” het verdriet en de hoop. “Alive” is het verhaal over een vrouw die leeft een leegte, maar die de hele nacht blijft dansen. Het is voor haar de enige manier om in leven te blijven… “Zelfkennis is het begin van alle wijsheid…”. Dit geldt zeker voor MOG!

Tien goed geschreven nummers houden de luisteraar bezig. ‘Life On Standby’ bewijst de groeiende muzikale maturiteit van My Own Ghost. Met in hun songwriting items over passie en droefheid en met hun aanstekelige rock, spreken ze zeker een breed rock minnend publiek aan.

In September toert My Own Ghost als opener van de Duitse metal band Serious Black tijdens hun 'Magic World' Tour. Ze zijn bij ons te zien en in Nederland, Duitsland, UK, Frankriijk, Spanje en Italië. Check voor meer info én/of alle tourdata de website van de band!

Eric Schuurmans

 

 

SUPPORT for SERIOUS BLACK (DE)
07/09/2017 : Hirsch/Nuremberg/DE
08/09/2017 : Olenfest/Olen/BE
09/09/2017 : Bosuil/Weert/NL
10/09/2017 / Sojus 7/Monheim/DE
12/09/2017 / Underworld/London/UK

 

Album track list:
01.”Life On Standby” – 02.”Everytime I Break” – 03.”Alive” – 04.”10 Weeks Of Summer” – 05.”If I Stay” – 06.”Don’t Say You Love Me” – 07.”No Air” – 08.”The Night Before I Die” – 09.”When Love Is Not Enough” – 10.”Hope” – Music/Lyrics by My Own Ghost ℗ 2017 – Produced by: Hiili Hiilesmaa

Album Line-up:
Julie Rodesch: vocals
David Soppelsa: guitar
Fred Bever: guitar
Michael Stein: drums
Joe May: bass

Discography ‘My Ghost Own’:
Life On Stanby [2017] | Love Kills [2014]

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

itunes

Label: MOG

video