JANET MARTIN – EVE SESSIONS

De roots van de Amerikaanse zangeres en songschrijfster Janet Martin liggen in Richmond, Virginia, maar daar is ze dezer dagen niet meer zo vaak te bespeuren omdat ze meestal voor optredens onderweg is doorheen de Verenigde Staten en af en toe ook een tripje naar Europa inplant om in onze contreien haar songs live te komen brengen.

Haar grootste succes tot nu toe kon ze realizeren met het in 2010 uitgebrachte album “Passage” waarmee ze ook veel fans voor zich wist te winnen in Europa. Ze heeft in haar carrière al acht albums uitgebracht en de laatste in dat rijtje heet “Eve Sessions” waarop ze elf nieuwe, zelf gecomponeerde liedjes heeft verzameld. Bovendien wordt alle instrumenten die bij deze songs te horen zijn ook nog door Janet Martin zelf bespeeld en tekende ze ook voor de productie van deze nieuwe plaat.

“Eve Sessions” kwam drie jaar na haar vorige album “Soul & Story” en de songs op deze plaat laten horen dat er nog altijd groeimarge aanwezig in haar capaciteiten als songschrijfster. Janet Martin brengt liefdesliedjes met inhoud en met wisselende emoties die vervat zitten in de songteksten.

Die nummers volgen elkaar op in eveneens variërende songstijlen, gaande van blues in “Without Your Love” (zie video) en “First Bite” over folk in “Big Love and Sunshine”, ”Small Blue Boat”, “Black Heart” en “Smoke And Mirrors” tot traditionele ballads in “There’s An Angel Singing”, “Turn Back Time”, “I’ll Still Wait” en het instrumentale fingerpicking gitaarnummer “Bella”.

Naast het maken van muziek is koken de tweede grote hobby van Janet Martin, kortom is ze dus een gedroomd vrouwtje om in huis te hebben voor het maken van lekkere muziek en lekker eten. Aan het recept om hits te schrijven zal nog even verder worden gewerkt, maar met deze elf tracks op haar album “Eve Sessions” is de aperitief en het voorgerecht nu al helemaal klaar. Smakelijk!

(valsam)
“On her new record ‘Eve Sessions’, the American singer-songwriter Janet Martin is proving that she still has extra margin to grow her skills as composer and performer. She has been doing everything herself on this album: singing, songwriting, playing all instruments and producing it.“ – www.rootstime.be

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Hemifran

video