JUNE STAR – SLEEPING WITH THE LIGHTS ON

‘June Star’ is niet de naam van een artiest maar wel van een in 1998 in Baltimore, Maryland opgerichte groep, namelijk een trio bestaande uit Andrew Grimm (zang, gitaar, banjo en mondharmonica), Andy Bopp (basgitaar en gitaren) en Kurt Celtnieks (drums en overige percussie). Geen vast bandlid maar hier en daar wel aanwezig op orgel is James Robbins en waar u fijne vrouwelijke backing vocals hoort, daar kunnen deze worden toegeschreven aan Ellen Cherry.

Americana is hun voorkeur als muzikale stijl en dat spelen de heren van ‘June Star’ dan ook voor de twaalfde keer op hun nieuwste plaat “Sleeping With The Lights On”, de opvolger van de amper één jaar geleden verschenen cd “You’re Still Here”. Andrew Grimm is de singer-songwriter van alle twaalf nummers op deze plaat.

Daar zijn enkele stevige en energieke rocksongs bij, maar we horen ook rockballads en zachtere ballads waarin de liefde in al zijn aspecten onder de loep wordt gehouden. In de eerstgenoemde categorie horen songs thuis als “Telegraph”, “Cinnamon”, “Careless” en “Smoke”. De wat meer uptempo gebrachte rockballads op deze cd zijn “Hum And Buzz”, “Smoke And Diesel” en “Engine”.

De albumtiteltrack “Sleeping With The Lights On”, “Faithless”, “You’re Still Here” en slotsong “Already Saved” zijn mooie ballads die meer in de richting van alt.country à la ‘Wilco’ of van iemand als Bill Callahan van ‘Smog’ neigen te gaan. In deze rustigere songs kunnen de unieke vocale kwaliteiten van Andrew Grimm volgens ons het best tot uiting komen. Het akoestische nummer “My Sugar” is een buitenbeentje op deze plaat en wordt enkel met begeleiding van banjoklanken gepresenteerd.

(valsam)
“Baltimore’s alt.country and Americana band ‘June Star’ is the alter ego of singer-songwriter Andrew Grimm since almost 20 years. On their 12th record ‘Sleeping With The Lights On’ we can hear reworked versions of some of the old hit songs of this band, complemented by new songs penned by the special voiced band leader.“ – www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Hemifran