SANDRA MARIELLE – SIX STORIES SEVEN YEARS (EP)

De titel van de ep “Six Stories Seven Years” van de Zweedse zangeres Sandra Marielle wijst op het aantal nummers dat ze heeft weerhouden voor deze plaat uit een selectie van songs die ze in de voorbije zeven jaar heeft gecomponeerd.

De jongedame in kwestie heet eigenlijk Sandra Marielle Hansson en heeft haar thuishaven in Malmö. De stijl die ze bij de zes liedjes hanteert situeert zich ergens tussen pop, soul en blues. In haar muzikale loopbaan heeft ze zich ook een tijdje toegelegd op de jazzmuziek, maar het hier gebrachte genre lijkt nu bij haar toch de overhand te krijgen.

Midden 2015 verscheen de ballad “Isa, Dry Your Tears” als eerste single van Sandra Marielle. Die song krijgen we ook op deze ep terug aangeboden, maar dan in een remix-versie. De andere vijf nummers zijn allemaal eigen composities die ze in de Zweedse studio van producer Peter Bohlin heeft opgenomen.

Die Zweedse countryzanger en songschrijver speelt op dit album ook mee op gitaar, bas, piano en hij zorgde voor de hier en daar opduikende vioolarrangementen. Andere muzikanten die in de opnamestudio een bijdrage afleverden waren Peter Fegnér op gitaar, Andreas Baw op drums en Johanna Hydén op cello.

De zes liedjes zorgen voor 20 minuten muziek en als we een selectie van favoriete tracks mogen maken, dan willen we vooral wijzen op de openingssong “I Will Always Love You Like A Do (Flowers)” waarin Peter Bohlin op melodica meespeelt. Verder verdienen het poppy liedje “This Little Song” (zie video) en het R&B-achtige “Make A Bet (With Your Own Fate)” eveneens uw aandacht.

(valsam)
“If she really needed seven years to write these six songs for her ep ‘Six Stories Seven Years’, then it will still take quiet a while before we can expect to see the release of a full cd from Malmö’s singer-songwriter Sandra Marielle. But time will tell!“ – www.rootstime.be

 


Artiest info
Website  
 

Info: Hemifran

video