DAVEY O. – A BRIGHT HORIZON LINE

Ook de uit Buffalo, New York stammende singer-songwriter en troubadour Davey O. heeft de hoge kosten die gepaard gaan met het opnemen van een nieuwe plaat weten te betalen met de steun van 76 muziekliefhebbers die hem met hun giften steunden via de fondsenwervingssite ‘Kickstarter’.

De opvolger van zijn vorige platen, de 7 songs tellende ep “No Passengers” uit 2014 en full-cd “Testing For Rust” uit 2012, kreeg de optimistisch luidende titel “A Bright Horizon Line” en bestaat uit tien nummers, waarvan er negen nieuwe eigen composities zijn en één coversong de tracklijst voltooit. Die cover is zijn gepersonaliseerde, op mandoline gespeelde akoestische versie van het nummer “Don’t Dream It’s Over”, de grote hit uit het titelloze album van ‘Crowded House’ uit 1986.

Al het gitarenwerk op dit album werd door Davey O. zelf ingespeeld. Eric Lee speelt mandoline bij vier songs en viool op “In Its Own Time”, Matt Nakao speelt piano op de song “OK” en Pat Wictor speelt op dobro bij de liedjes “Nothing Could Go Wrong” en “My Parade”. Tracy Grammer zorgt voor mooie vrouwelijke harmony vocals bij twee liedjes: “”The Easy Work” en “Nothing Could Go Wrong”.

Bij het liedje “Making Good Time” geeft hij als goede huisvader de informatie mee op de cd-hoes dat deze song mogelijk aanstootgevende taal bevat, maar als dat alleen maar het woord ‘goddamn’ blijkt te zijn, willen we hem dit woordgebruik al gauw vergeven. Anno 2017 zou hier niemand meer wakker van mogen liggen.

“Coming Home” is een liedje dat hij al in 2005 heeft geschreven over de eenzaamheid in het bestaan van een rondreizende troubadour die destijds 75 dagen per jaar onderweg was. Momenteel heeft hij het aantal dagen uithuizigheid al verdubbeld, maar die gevoelens van eenzaamheid zijn dezelfde gebleven. “To Buffalo” is tot slot een muzikaal eerbetoon aan zijn thuishaven in Buffalo, New York waar hij telkens opnieuw met veel plezier naar terugkeert.

“A Bright Horizon Line” is een leuke nieuwe plaat met fijngevoelige liedjes die door de luisteraar vlotjes kunnen worden geabsorbeerd van bij de eerste beluistering. Het is dan ook eerder een bevestiging van de singer-songwritercapaciteiten van deze sympathieke Amerikaan.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby