LARRY GRIFFITH BAND – SHAKE IT LOOSE

 

 “ Larry Griffith reminds us of the roots of blues and soul music by combining a vast array of blues styles with the honesty of his conversational lyrics… “

Singer-songwriter Larry Griffith groeide op in een groot gezin in Cincinnati, OH, waar hij veel muziek hoorde. Als negenjarige schreef hij liedjesteksten van verhalenvertellers (als Willie Dixon, Bob Dylan, Laura Nero, Billy Strayhorn e.a.) die hij erg bewonderde over. 

Na de legerdienst van zijn broers, kon de familie zich een betere woonst, in een betere omgeving (kort bij legendarische King Records!) gunnen. Hier ontmoette Larry  artiesten als Freddie King, Bill Doggett, Hank Ballard, Ivory Joe Hunter en de ‘Godfather of Soul’ James Brown.

Op zestienjarige leeftijd werd Larry door Wesley Hargrove van de Hank Ballard’s Midnighters gevraagd om te drummen op enkele demo’s. Zo kon Larry sessie drummer worden en optreden in de weekends. In die periode was Larry een grote fan van de Jimi Hendrix’s Band of Gypsys en van John Coltrane.

Rond 1990 verhuist Larry naar Atlanta, GA. Hier komt hij in contact met de bloeiende Atlanta blues scene. Hier vond hij een muziek genre, breed genoeg om zijn smaak te bevredigen. Tijdens een verblijf in Clarksdale, MS, aanvang 2000, droomde Larry meerdere nachten dat hij als een bezetene met een gitaar op een podium stond, voor een uitgelaten publiek. Terug in Atlanta vertelt hij zijn vrienden en zijn maat Chicago Joe Jones over deze vreemde droom. Van Joe kreeg Larry zijn eerste gitaar, een garage koopje van $1. Dit was het echte begin van “zijn Mississippi Delta droom”… Larry werd side man van o.a. Taj Mahal, Sean Costello, Susan Tedeschi, Bob Margolin…

‘Hard As It Gets’ [2015] was Griffith’s tweede album, de opvolger van zijn debuut album ‘High Wire Walkin’’ [2005]. ‘Shake It Loose’  [2016] is zijn recentste EP. Het is een EP met zes eigen, goed geschreven en gebrachte nummers. Het is een afwisselende EP met o.a. het R&B-achtige “Every King Needs a Queen”, de soulvolle ballade “Our Love Is In Good Hands” (ingeleid door Mike Lowry op lead gitaar) en de knappe boogie “Shake It Loose”.

Larry Griffith bundelt op ‘Shake It Loose’ een pakketje dat iedere soul en/of blues fan zal plezieren. Griffith bewijst opnieuw zijn kwaliteiten als top singer-songwriter en producer!

Eric Schuurmans

 

 

Album track list:
01.”Keep Ridin’” – 02.”Everything King Needs A Queen” – 03.”All I Really Wanna Do” – 04.”Our Love Is In Good Hands” – 05.”Ain’t Puttin’ Up” – 06.”Shake It Up” – Music/Lyrics by Larry Griffith ℗ 2016 – Produced by: Larry Griffith

Album Line-up:
Larry Griffith: lead vocals, rhythm guitar
Mike Lowry: lead guitar
Dana McCartney: bass
Rashaan Griffith: keys, drums
Steven Milsap: drums
Michael Milsap: keys
Tom Regeski: horns
Darshana Gettle, Tyra Tomlinson Beatty, Sharon Hill, Lavaida Monique: b-vocs

Discography Larry Griffith Band:
Shake It Loose, EP,6# [2016] | Get Up, EP,5# [2015] | Hard As It Gets [2012] | High Wire Walkin’ [2005]

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: LARRY GRIFFITH BAND
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video