ELÍAS KRELL – AS ELI

Elías Krell is een homoseksueel en transgender die in Duitsland werd geboren en daarna in zijn leven vele omzwervingen heeft gemaakt doorheen landen als Engeland, Griekenland, Mexico, Honduras en Amerika. Zij (of is/was het hij) is een singer-songwriter van liedjes die zowel in het Engels als in het Spaans worden gebracht.

Onder de naam Elias Dylan Krell werd in 2010 een eerste plaat uitgebracht met als titel “Takin My Take”. De opvolger “Tangled Mess Of Hands” verscheen in 2011 en werd in 2013 gevolgd door het alt.folkalbum “Elías Krell & The No Good”. De nieuwe plaat “As Eli” herbergt 14 tracks die meestal als dromerige en etherische popmuziek kunnen worden omschreven.

12 van deze liedjes zijn eigen composities van Elías Krell die zichzelf begeleidt op ukelele, elektrische gitaar en glockenspiel. De andere instrumentalisten zijn Karl Allweiler op bas, akoestische en elektrische gitaar, Ru Lemer op toetsen van piano en orgel, Manuel Quintana op drums, Tony Aiello op saxofoon en klarinet en Ling Kwan op cello.

De twee gecoverde liedjes zijn toch wel een beetje verrassend te noemen: “Under My Umbrella” is een heel oude song van Billy Vera en Chip Taylor en “Canción De Las Simples Cosas” is een lied van de in Costa Rica geboren Mexicaanse zangeres Chavela Vargas, die dankzij haar vertolking van ‘rancheras’ o.a. de muze was van de bekende filmregisseur Pedro Almodóvar.

Dit album werd in New York opgenomen met Paul Antonell als producer. Elïas Krell haalt de inspiratie uit diverse muziekstijlen als jazz, folk, latin, blues, rock, pop en experimentele muziek en verwerkt dit allemaal in een mix die uiteindelijk haar eigen unieke muziekgenre oplevert. De liedjes op “As Eli” klinken verrassend goed en modern en zullen uw aandacht blijven opeisen van begin tot einde.

Enkele favoriete tracks voor ons zijn opener “More Than You Gained”, ragtime-song “Too Old For You”, het zeer aanstekelijk meezingbare “Under My Umbrella”, het erg mooi gezongen “Say Hello”, het catchy liedje “High School Boy”, het triest klinkende “Canción De Las Simples Cosas”, het salsadansje in “Cosmic Strings” en het liedje “All Of Us (Is Gone Now)” dat op de bijgaande video te beluisteren is in een akoestische live versie.

Het werk van Elías Krell op “As Eli” is niet zomaar in één of andere categorie onder te brengen en dat is op zich al heel merkwaardig en interessant. Laten we het daarom maar houden bij uitstekend, verfrissend en aantrekkelijk of nog beter: aanbevelenswaardig voor een dik half uur muzikaal genot.

(valsam)
“The different songs on the 4th album ‘As Eli’ from Elías Krell are not so easy to categorize. Dreamy popsongs are mixed with catchy singalongs and two excellent cover versions. Let us therefore conclude that this record is very refreshing and can be strongly recommended if you are searching for half an hour of pure musical joy.“ – www.rootstime.be

 


10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: ELÍAS KRELL
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Hemifran

video