CARRINGTON MACDUFFIE – ROCK ME TO MARS (EP)

Zangeres en songschrijfster Carrington MacDuffie groeide op in een muziekminnend gezin in New York City en leefde gedurende tien jaar dichtbij het strand in Los Angeles, California om uiteindelijk afwisselend te wonen in Austin,Texas en Seattle, Washington. Zij leent haar stem uit voor het lezen van audioboeken, gaande van romans tot de biografieën van o.a. Joni Mitchell of de Russische feministische punkrockers van ‘Pussy Riot’.

Zelf begeeft ze zich dus ook aan het schrijven van eigen songs, waarvan ze er nu zes heeft verzameld op de ep “Rock Me To Mars”. Naast het zingen van die liedjes speelt ze op akoestische en elektrische ukelele en op piano. Samen met Rob Halverson die de plaat produceerde en meespeelt op synthesizers, basgitaar, piano, orgel en gitaar, saxofonist Paul Klemperer en de drummers Daniel Jones en Thor Harris verzorgt ze de instrumentatie bij deze nummers.

Vijf van die songs zijn eigen composities van Carrington MacDuffie en de éne coversong die ze op deze plaat heeft opgenomen is er eentje van het nummer “Sweet Young Thing” dat Carole King, Gerry Goffin en Michael Nesmith in 1966 voor de debuutplaat van de populaire televisiegroep ‘The Monkees’ schreven. Op de video kunt u kijken naar de titeltrack “Rock Me To Mars” waarmee de ep begint. “Because I Couldn’t Have You” is een met ukelele begeleide meezingertje, gevolgd door het funky rockende “Better That Way”.

Naast de cover is onze favoriete song op deze plaat echter de sober maar emotioneel gebrachte ballad “Lay Down & Let Go” waarin Carrington MacDuffie ons van haar vocale capaciteiten laat genieten. De inspiratie voor dat nummer werd gevonden in het jammerlijke overlijden van een partner die zelf uit het leven is gestapt. Ook de catchy slotsong “Come For Me” beschikt over een mooi aandeel hitpotentieel. Interessant miniplaatje, deze ep “Rock Me To Mars” van Carrington MacDuffie.

(valsam)
“It is an interesting and exciting record, this ep ’Rock Me To Mars’ from the American singer-songwriter Carrington MacDuffie. There are just six tracks in which she rocks on catchy melodies and sings a magnificent emotional ballad in ‘Lay Down & Let Go’. A full cd will be urgently needed to convince us definitely of her musical talents.“ – www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: CARRINGTON MACDUFFIE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

Label: Pointy Head Records
Info: Hemifran

video