THE MAGNIFIERS – FOR THE PEOPLE (EP)

Hoewel we niet direct als grote fans van metal en punk rock kunnen worden bestempeld, willen we hier toch even aandacht besteden aan de vier jonge muzikanten van de alternatieve punkrockgroep ‘The Magnifiers’ uit Chicago. Het gaat hier om vier broers en zussen van wie de voornamen allemaal met een ‘E’ beginnen: bandleider en leadgitarist Elliott, zangeres-gitarist Eden, bassiste Eliza en drummer Everett.

Deze allen met de familienaam Dombrowski aanspreekbare tieners werden bij hun muzikale keuze duidelijk geïnspireerd door bands als ‘Weezer’, ‘Teenage Fanclub’, ‘Green Day’ en ‘Vampire Weekend’. Hun ‘recht-voor-de-raap’-sound weerklinkt fris en spontaan in de vier nummers die ze op hun tweede ep “For The People” hebben samengebracht. Dat is inderdaad al hun tweede cd na de release van debuutplaat “Report Card”, een ep-tje dat begin 2014 op de markt werd gebracht.

Echt rauwe punkrock moet u nu ook weer niet verwachten van ‘The Magnifiers’, want er is altijd wel een catchy melodie of dito riffs die de vier songs op deze plaat ondersteunen. Titels van deze tracks zijn “Mostly Harmless”, “TV Hat”, “Anarchy Sucks” en “Transfiguration”. Hoe die songs individueel klinken, kunt u zelf op hun website gaan beluisteren, maar dat deze door familiale banden aan elkaar gelieerde tieners in de nabije toekomst nog wel een aantal keren met nieuw werk zullen gaan opduiken, dat staat voor ons nu al buiten kijf.

(valsam)

Artiest info
Website