KURT EFTING – LIEFDE WAS DICHTBIJ

Met de Nederlandse multi-instrumentalist en topproducer BJ Baartmans aan de knoppen in de opnamestudio, kon zanger en songschrijver Kurt Efting er gerust in zijn dat deze taak in bijzonder goede handen was terecht gekomen voor de opname van de tien liedjes voor zijn Nederlandstalige plaat “Liefde Was Dichtbij”.

In 1974 geboren in Scheveningen, trok Kurt Efting midden jaren ’90 naar Amsterdam om er aan zijn muzikale carrière te gaan werken. Het schrijven van eigen Nederlandstalige nummers en die daarna zo vaak als mogelijk live te vertolken voor een publiek was zijn ultieme missie geworden. Het stond dan ook in de sterren geschreven dat hij vroeg of laat met die liedjes op een plaat op de proppen zou gaan komen.

Het album “Liefde Was Dichtbij” is de realisatie van die droom en het is een werk geworden dat zeer professioneel tot stand is gekomen en de op de plaat gebundelde folk- en popliedjes getuigen stuk voor stuk van een heel hoge kwaliteit. Het zijn allemaal 3 minuten-songs die de luisteraar uitnodigen om naar de betekenisvolle teksten te luisteren. Die woorden staan trouwens mooi afgedrukt in een bij de cd gevoegde tekstboekje.

Aansluitend bij cabaret en kleinkunst brengt Kurt Efting zijn liedjes met akoestische gitaar op deze plaat, met verdere minimalistische instrumentale begeleiding die bijna helemaal voor rekening van BJ Baartmans mag worden genomen, naast de subtiele bijdragen van Rob Geboers op accordeon en piano en Emil Szarkowicz op viool en klarinet.

Een door ons gemaakte kleine selectie uit de tracklijst zult u nog wel kunnen toestaan. Dan bevelen wij vooral de volgende liedjes aan: “Zomer In November”, albumtiteltrack “Liefde Was dichtbij” (zie video), de ode aan de prachtige Italiaanse streek “Le Marche” (‘De Marken’) nabij de Atlantische kust, het fijne liefdesliedje “1000 Draadjes” en zijn melancholische liefdesverklaring voor geboorteoord Scheveningen in de song “Vuurtoren” waarmee deze plaat op nostalgische wijze wordt afgesloten.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

video