DANNY SAYS – DANNY SAYS (DVD)

Danny Fields is een Amerikaanse muziekmanager en journalist die vooral in de jaren ’60, ’70 en ’80 één van de meest invloedrijke personen in de geschiedenis van de punkrockmuziek is geweest. Hij werd in november 1939 geboren als Daniel Feinberg en trad in het kluwen van de punkmuziek toe op amper 21-jarige leeftijd.

Hij was in die drie decennia de mythische manager van o.a. ‘Iggy Pop And The Stooges’, ‘Cream’, ‘MC5’, ‘Ramones’, ‘Velvet Underground’, ‘Modern Lovers’ en hij werkte samen met vele anderen muziekpersoonlijkheden zoals Jim Morrison van ‘The Doors’, Andy Warhol en Judy Collins. Er werd nu een documentaire over zijn werk en zijn leven gemaakt, door middel van een hele serie interviews met bekende en minder bekende muzikanten en actieve personen in de muziekwereld. In totaal werd er zo’n 250 uur actueel en gearchiveerd interview-materiaal verzameld waaruit dus een documentaire werd klaargestoomd die nu door ‘Twin Pics’ op de dvd “Danny Says” werd uitgebracht.

De rol die Danny Fields in de muziekcultuur van de 20e eeuw heeft gespeeld is vitaal gebleken voor de ontwikkeling van de punk- en rockmuziek. De titel van deze documentaire film werd ontleend aan de gelijknamige ballad die Joey Ramone van de ‘Ramones’ over hem heeft geschreven voor hun album “End Of The Century” uit 1980, een plaat die Phil Spector destijds heeft geproduceerd. Dit nummer werd nadien ook nog gecoverd door o.a. Tom Waits voor zijn “Orphans”-album uit 2006 en door ‘Foo Fighters’ als B-kant van hun single “All My Life” in 2002.

Danny Fields is al een tijdje uit de muziekindustrie gestapt en werkt momenteel vanuit New York City voornamelijk als auteur van biografieën van muzikanten en acteurs en invloedrijke figuren uit de business. Hij is ondertussen 77 jaar geworden en zal dus wel bijzonder trots zijn op deze 104 minuten durende documentaire die over zijn leven en zijn werk werd gemaakt en blijkbaar als zeer boeiend wordt beoordeeld door de muziekliefhebbers die iets meer willen weten over de mensen die actief zijn geweest achter de schermen van een muziekstijl als punk en rock en die bijgedragen hebben aan de geschiedenis en het groot maken van het muziekgenre.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Pink Moon
distr.: [PIAS]

video