ANOMIE BELLE – FLUX

De twaalf tracks op het album “Flux” van de Amerikaanse multi-instrumentaliste Anomie Belle uit Seattle horen thuis onder de noemers ‘elektropop’ en ‘trip hop’. De plaat haalde in eigen land meteen de top van de hip hop- en trip hop-hitlijsten en nummers uit de cd konden veelvuldig gehoord worden op de in het genre gespecialiseerde radiostations.

Anomie Belle begon als klassiek geschoolde violiste, maar ze leerde al snel meerdere andere instrumenten bespelen. Daarnaast ontdekte ze al gauw haar talent als songschrijfster en zangeres en besloot ze om haar eigen platen te produceren. In de nummers op “Flux” horen we haar de ene keer heel intimistisch te werk gaan, een andere keer sensueel, uitbundig en spontaan.

Ze heeft zichzelf zonder enige vorm van gêne ge-out als ‘queer’, noch homoseksueel noch heteroseksueel. Die zoektocht naar haar seksuele identiteit uit ze ook regelmatig in haar songteksten die op vaak dromerige elektropopmuziek worden gezongen in nummers als “Saturday Gives”, “Right Way” of “As We Are”.

De eerste single uit “Flux” is het op de video te beluisteren nummer “Lovers”. “Tumult”, de dromerige pianoballad “Salt Spring” en het melancholische “The Good Life” zijn de drie overige nummers die we van deze toch nog vrij experimenteel klinkende plaat zullen onthouden.
Anomie Belle debuteerde op plaat in 2008 met het album “Sleeping Patterns” dat in 2011 een vervolg kreeg met de cd “The Crush” waarop ze samenwerkte met o.a. Jon Auer van ‘The Posies’. Na het uitbrengen van een aantal ep-tjes leverde zij eveneens een ruime bijdrage als zangeres op het in 2012 verschenen album “Eighty-One” van elektrorockmuzikant ‘Yppah’, waar ze gedurende enkele jaren ook mee op tournee door de Verenigde Staten trok.

Daarna begon ze intensief te werken aan de nummers die nu op haar derde album “Flux” terecht zijn gekomen. Al bij al is dit toch wel een intrigerende plaat geworden van een muzikante die haar gevoelens probeert te uiten via door elektronica geproduceerde klanken en melodieën. Het resultaat was een geslaagd experiment in het toch al vrij speciale elektropop- en trip hop-genre.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Diving Bell Recording Co.

video