ELUSION – DESERT OF ENTICEMENT

Het nieuwe metal project van Domingo Smets (na vijftien jaar Ancient Rites) heet Elusion. Hij vond Evy Verbruggen de geschikte zangeres om de meer melodieuse nummers die hij geschreven had, te vertolken. De andere muzikanten, die Smets uit eerdere projecten (de Black-Death Metal band Gracefallen, Persephone’s Blade) kende, zijn Kristof De Greef (bas) en Frederik Van Mieghem (drums).

De drie nummers op de EP ‘Desert of Enticement’’ van Elusion zijn boeiend, de gitaren van Smets en De Greef zwaar en de melodieën symfonisch. Hoe zangeres Evy Verbruggen hier schitterend mee om gaat, hoor je al direct in de opener ”The Serpentine Trail”. De titelsong ”Desert of Enticement” is gezien de opbouw, de zang en de Oosterse invloeden, de meest opvallende (lees: interessante) track. De afsluiter ”Facade” klinkt gezien het koor in de intro als een folk song, maar niets is minder waar als je luistert tot, letterlijk, het einde. 

België’s nieuwste symfonische metalband Elusion is te horen aan hun (demo) EP ‘Desert of Enticement’ klaar voor onze podia. Als demo kan dit alvast tellen. We kijken dan ook met veel verwachting uit naar de eerste full length! Check voor meer info én/of alle tourdata de website van de artiest/band!

Eric Schuurmans

 

 

s25/03/17 : Titans Club - Lens    
01/04/17 : Femme Battle 2017 - K.N.G. De Maasvallei
08/04/17 : Gesrock - Hulshout 
08/04/17 : Zaal De Ware Eendracht – Schriek
09/06/17 : Bunkerfest OHK  - Oostende
20/07/17 : 'T Wit Paard - Heist-op-Den-Berg      
07/10/17 : Rocking Bull – A’pen    

Album track list:
1”The Serpentine Trail” - 2”Desert of Enticement” - 3”Facade” – Music / Lyrics by D. Smets / E. Verbruggen ℗ 2017

Album Line-up:
Evy Verbruggen: vocls
Domingo Smets: guitars
Kristof De Greef: bass, grunts
Frederik Van Mieghem: drums
Evy Verbruggen, Domingo Smets & Wesley Beernaert: choir (3)

Discography ‘Elusion’:
Dessert of Enticement, EP, 3# [2016]

 

 

Artiest info
Website  
 

video