COST OF ATTRITION – THERE YOU GO (EP)

De ‘kosten van het afslijten’, in het Engels ‘Cost Of Attrition’, dat is de groepsnaam van een nieuw muzikaal duo uit Indianapolis, Indiana, bestaande uit zanger-producer Wheeler Castaneda en multi-instrumentalist Joshua Grow. Het muziekgenre dat ze selecteerden voor hun project is pop en rock, hoewel hun roots eerder in de post hardscore en de metal scène te vinden waren.

Het duo heeft onlangs een eerste plaat op de markt gebracht onder de titel “There You Go”, een minialbum of ep met amper drie nummers. Er zit wat elektronica afkomstig van synthesizers in die 3 songs, met eveneens een aantal stevige elementen uit de rockmuziek en het tempo van de liedjes wordt constant hoog gehouden.

In opener “Not Your Psycho” horen we vooral scheurende gitaarklanken en de dreunende beats van de drums. We zijn echter niet zo onder de indruk van het vocale werk van Wheeler Castaneda in deze song. Geef ons dan maar eerder het poppy nummer “Oh Yeah” (zie video) dat rustiger van aard is en wat lijkt op werk van ‘Red Hot Chili Peppers’.

Rest dan enkel nog de titeltrack “There You Go” waarin eveneens elementen uit de sound van ‘RHCP’ terug te horen zijn. Onze eindconclusie is dat er duidelijk nog wat verfijningswerk nodig is om ‘Cost Of Attrition’ op een niveau te brengen waarop we met interesse naar een full-cd van dit duo zouden uitkijken.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

video