LYNX LYNX – 7

‘Lynx Lynx’ is een vierkoppige noisepop en garage-rockgroep uit de Duitse stad Dortmund. Stuwende kracht en zanger-songschrijver van deze formatie is Jan Baedke die tekende voor de elf tracks op hun nieuwste album dat het nummer “7” als titel kreeg.

De rauwe sound van ‘Lynx Lynx’ lijkt geïnspireerd op het zootje ongeregeld dat punkrockers als ‘Iggy Pop & The Stooges’ al in de jaren ’70 op het podium brachten. Nummers als opener “Get Straight” (zie video), het daarop volgende “99 Things” en “Everybody Is In Love With You” gaan zonder verpinken en in kamikazestijl op hun doel af: ‘recht-voor-de-raap’ garagerock waar de oneffen hoekjes niet werden van afgeslepen.

Af en toe sluipen er enkele elementen uit de bluesmuziek in hun songs, zoals o.a. bij “It’s Fun” en “Coast Of Wasted Youth”. De drumcomputer die gebruikt werd bij “Black Feather”, ons favoriete nummer uit “7”, en bij ”All These Times” maakt het voor ons nog wat moeilijker om ‘Lynx Lynx’ onder één specifieke definitie of categorie onder te brengen. In “See That Girl”, “Who Shot The Druggies” en “Ways To Get Along With You” gaat het dan weer vlotjes terug over naar beuken, trekken en duwen, zoals in de beste punkperiode schering en inslag was.

“7” is de eerste full-cd van deze Duitse formatie en volgt op hun debuutplaat “Trailer Park” uit 2014, een ep met vijf nummers die ‘Lynx Lynx’ in de belangstelling moest brengen bij het noise pop en garagerock minnende publiek. Deze eerste volwaardige plaat zal hen daar een definitieve plaats moeten helpen veroveren.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Off Label Records

video