COLIN ONDERDONK – PROXIMITY EFFECT (EP)

De zes liedjes op de eerste plaat van de amper 18-jarige Colin Onderdonk laten meteen doorschijnen dat deze jongeman nummers componeert vanuit zijn persoonlijke ervaringen en zijn christelijke geloofsovertuiging met de Bijbel aan de grondslag als zijn belangrijkste inspiratiebron.

Het schijfje kreeg als titel “Proximity Effect” waarmee hij het effect van dicht bij de bron van geluid en boodschap te zijn wil accentueren. Hij projecteert dit beeld op de beleving van zijn godsdienst en op de Bijbelse boodschappen die aan de gelovigen wordt meegegeven.

De uit de omgeving van Dallas, Texas stammende muzikant is gepassioneerd door het maken van muziek en het bespelen van allerlei instrumenten. Zo beheerst hij basgitaar, akoestische gitaar en piano die hij gebruikt als begeleidingsinstrumenten voor zijn liedjes op deze plaat.
Die songs zijn niet altijd even eenvoudig qua samenstelling. Zo zijn openingstrack “Prologue” en vooral de daarop volgende tracks “Tidal Bomb” en “Walls” nummers die stof tot nadenken bieden aan de luisteraar.

Explicieter naar zijn geloofsovertuiging verwijzen doet Colin Onderdonk in de song “Saviour’s Hand” en in “Foreign Home “roept hij op om niet aan de materiële schoonheid der dingen vast te klampen, maar vooral rondom u te kijken naar de mooie zaken die de natuur en de aarde ons gratis aanbieden.

Of hij hiermee veel mensen zal kunnen bereiken dient de toekomst uit te wijzen. Mar hij is zeker nog jong genoeg om zijn weg naar een muzikale toekomst in alle rust te plaveien. Deze debuutplaat vol religie, metaforen en fantasieën is dan voor Colin Onderdonk ook eerder te beschouwen als een eerste stap naar dat grote doel.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby