BINKY WOMACK – WOMACK STYLE

De wat meer gespecialiseerde muziekfans zullen zich zeker nog het duo ‘Womack en Womack’ met Cecil Womack en zijn vrouw Linda herinneren van hun hitsingles “Love Wars” uit 1984 of “Teardrops” uit 1988. De bekendste Womack was echter R&B- en soullegende Bobby Womack die in juni 2014 op 70-jarige leeftijd aan kanker overleed, maar toen op een meer dan 40 jaar durende succesvolle muziekcarrière kon terugblikken.

Voor deze recensie gaan we het echter over nog een andere Womack hebben, namelijk Binky Womack, de neef van Bobby en de zoon van Cecil en Linda. Hij is als sinds vele jaren ook actief in de muziek als multi-instrumentalist, producer en nu ook als singer-songwriter van de twaalf nummers op zijn album “Womack Style”.

De meeste van deze tracks zijn eigen composities van Binky Womack en hij speelt ook zo goed als alle instrumenten op de nummers die u op “Womack Style” kunt beluisteren. Qua gehanteerde stijl mag u zijn werk toevoegen aan het vertrouwde ‘Womack’-materiaal uit het muzikale verleden. Vooral zijn dynamische gitaarspel bij de songs op dit album maakt toch wel enige indruk.

Stevige nummers op de cd zijn soulrockopener “Sunday Morning” en “When You’re Wrong”, terwijl “Me & My Guitar”, “Love Is” en Bobby Womack’s hit “Put Something Down On It” (zie video) bluesinvloeden vertonen en “Malibu Nights” elementen uit de jazzmuziek bevat. Op het funky nummer “Love Addict” doet ‘Snoop Dogg’ een stukje rap en Binky brengt ook een tweede ode aan zijn oom met een coverversie van het door Bobby Womack in de jaren ’70 gecomponeerde “I’m In Love”.

Anderzijds gaat hij meer op de ballads-toer in de song “Just Enough”, in de soulvolle liefdesverklaring bij “Nobody Loves Me Like You”, in de R&B-ballad “Must Be Nice” en in de soulvolle cover van John Mayer’s klassieker “Gravity”. Of Binky Womack met dit album het succes van zijn bekende nonkel zal kunnen evenaren lijkt me een haast onmogelijke opdracht, maar een verdienstelijke poging daartoe is dit album “Womack Style” alvast wel.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Gonzo Multimedia

video