APE SHIFTER – APE SHIFTER

‘Ape Shifter’ is de naam van een progressieve rockgroep uit Berlijn, bestaande uit gitarist Jeff Aug, bassist Florian Walter en drummer Kurty Münch. Zoals u kunt afleiden uit deze eerste zin is er geen zanger bij deze groep te bespeuren. Dat is dan ook meteen de belangrijkste reden waarom u enkel instrumentale gitaarrockmuziek mag verwachten van de elf tracks die dit trio heeft verzameld op hun debuutalbum dat eveneens “Ape Shifter” als titel heeft gekregen.

Of u de hele duur van dit album - oftewel veertig minuten lang - naar dit gitaarrockgeweld kunt blijven luisteren zult u voor uzelf moeten uitmaken. Wij hebben er als geen grote fans van progressieve ‘70’s & ‘80’s rockmuziek sowieso wat problemen mee.

Luister bijvoorbeeld eens naar “Ulhuhtc”, de begintrack van het album, die we u op bijgaande video willen aanbieden. Dit is een heel representatief nummer voor wat u op de rest van deze debuutplaat van ‘Ape Shifter’ mag verwachten.

Punk rock en heavy metal zijn ook nooit ver weg op deze plaat waar de gitaarriffs elkaar in ijltempo opvolgen in nummers die “Desert Rock”, “Hot Rod”, “Verdammt”, “Sakrotani” en “Superhero Helden” als titel hebben gekregen.

Het gaat hier dus duidelijk over loeiharde gitaarklanken met dito bas en drums en mocht u wel fan zijn van dit soort energiek muziekgeweld, dan willen u toch aanraden om eerst de oordoppen in te doen als u deze drie heren ooit ergens live zou willen gaan bekijken.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Brainstorm Records

video