RYAN LEE – ALWAYS A RIVER

Bij de nieuwe cd “Always A River” van de Amerikaanse singer-songwriter Ryan Lee uit Minneapolis, Minnesota zat een korte introductiebrief waarin wordt verteld dat deze muzikant op een moment in zijn leven gekomen was waar hij helemaal vast zat, zich verloren voelde en afgesloten van het gebeuren in de wereld rondom hem.

Het was een onverwachte nieuwe liefde die in zijn leven kwam en die hem opnieuw vol optimisme deed openbloeien. Ook zijn muzikale creativiteit werd plots weer sterk aangewakkerd en er ontstond al snel een volledig nieuwe verzameling aan emotionele en passionele folkliedjes die hij schreef rond het thema van de gebeurtenissen die hem waren overkomen in het voorbije jaar.

Dertien liedjes kwamen terecht op de cd “Always A River” die begint met het nummer “Abandon” over het moment waarop hij werd verlaten en in de diepe put der eenzaamheid terecht kwam. Het uptempo gebrachte liedje “With A Wolf” (zie video) is de eerste single en één van de beste tracks uit deze plaat: simpel maar ijzersterk.

Andere liedjes op de cd die meteen op onze sympathie konden rekenen zijn het op een monotone melodie gebrachte nummer “Simple”, de verhalende songs “Inside The Hush” en “Dear Libra”, het prachtige liefdesverhaal in het nummer “Spark” en de afsluitende albumtiteltrack “Always A River”.

Als we het werk van Ryan Lee zouden willen vergelijken, dan denken we in de richting van Conor Oberst (‘Bright Eyes’), Simone Felice of het oudere werk van Cat Stevens te moeten gaan zoeken. “Always A River” is het vierde album van Ryan Lee na zijn debuutplaat “The Pride Before The Fall” die in 2005 op de markt kwam. Daarna volgden de cd’s “The Illness Project (In The Cinema)” in 2009 en “For The Struggle (In The Cinema)” eind 2015.

Of het door de recente gebeurtenissen en wijzigingen in zijn leven komt of dat er een andere oorzaak is weten we niet echt, maar dat “Always A River” de beste plaat van Ryan Lee tot nu toe is geworden, dat kunnen we hier toch wel met enige zekerheid meegeven. Ons advies aan u allen is dan ook: ga zelf eens luisteren en wordt zo definitief overtuigd.

(valsam)


Artiest info
Website  
 

CD Baby

video