MARK “PORKCHOP” HOLDER – LET IT SLIDE

 

“ Mark ‘Porkshop’ Holder plays the blues,
and his music is the sound of the truth… “

Mark “Porkchop” Holder is een gitarist, singer-songwriter en harmonica speler. In 2004 was MPH in Tenessee één van de oprichters van de punk rock blues band The Black Diamond Heavies. Hij speelde van 2004 tot 2006 in de band samen met John Wesley Myers aka Reverend James Leg (The Immortal Lee County Killers - zang / bas / Fender Rhodes / orgel) en Van Campbell (King Mud - drums).

MPH tourde al de wereld rond en trad op tijdens festivals en in  clubs, op de straat, in kerken en andere publieke plaatsen. Na jaren gevochten te hebben tegen depressies en verslaving, keerde hij terug naar zijn thuis in Chattanooga .TN.

‘Let It Slide’ is het debuut album van MPH, dat hedendaagse en traditionele blues muziek samenbrengt. De Chattanooga Pulse (een lokale alternatieve weekkrant die sinds 2003 wekelijks nieuws brengt over politiek, muziek, kunst en cultuur) omschreef Mark “Porkchop” Holder’s debuut als:

“Boogie, sans bullshit. Dirty roadhouse music. Juke Joint jamming. Swamp rock.
Too rock for blues, too blues for rock, the music is hungry, hard and mean…"

Voor de opnames stond MPH in de studio samen met Travis Kilgore (bas, akoestische gitaar, zang) en Doug Bales (drums, percussive, b-vocals). Matt Bohannon speelde op ”Stranger” op elektrische gitaar en op ”Headlights” op akoestische en lap steel gitaar. Haether Kilgore was op enkele nummers backing zangeres. De opener en titelsong ”Let It Slide” is een instrumentale intro van nauwelijks een halve minuut, dat in ”Disappearing” overloopt en, dat met snedig slidewerk en opvallende vocale backing van Heather Kilgore, nog rauwer en rudimentairer dan de Stones uit de hoek komt. ”My Black Name”, “Headlights” en de roadhouse rock van het dreigende ”38” sluiten hier goed op aan. Na de reprise van ”Let It Slide” belanden we met het akoestische “No Doctor” in de drassige swamps van de Mississippi delta. Met veel klasse brengt MPH zijn donkere, dreigende verhalen over het leven “on the road” in de hallucinante interpretatie van ”Stagger Lee” en het naar rockabilly neigende onheilspellende “Stranger”. Tenslotte is er de afsluiter, een cover van ”Baby Please Don’t Go”, die live zeker de avond zal doen ontploffen.

Mark “Porkchop” Holder staat er met ‘Let It Slide’ sterker dan ooit. Wat hij op zijn debuut laat horen is van grote klasse. Wij kijken er naar uit om dit power trio live ergens eens te kunnen meemaken. Blues en roots liefhebbers, vergeet deze naam niet! 

Check voor alle overige info én alle tourdata de websites van de artiest/band en/of Rootstime !

Eric Schuurmans

 

 

Album track list:
1”Let It Slide” - 2”Disappearing” - 3”My Black Name” - 4”Headlights” - 5”38” - 6”Let It Slide Reprise > No Doctor” - 7”Stagger Lee” - 8”Stranger” - 9”Baby Please Don’t Go” – Music / Lyrics by Mark “Porkchop” Holder, and/or where [noted] ℗ 2017 – Produced by Mark Holder, Mike Pack & Doug Dales

Album Line-up:
Mark “Porkchop” Holder: lead vocals, guitar, harmonica, lap steel guitar
Travis Kilgore: bass, acoustic guitar, vocals
Doug Bales: drums, percussion, b-vocals
& Matt Bohannon: electric guitar (8), acoustic guitar & lap steel (4) / Haether Kilgore: b-vocals (3,4)

Discography ‘Mark “Porkchop” Holder’:
Let It Slide [2016]

 

Artiest info
Website  
 

Label: Alive Natural Sound Rec. Distr.: V2

video