THE FLASHPOT MOMENTS – THE FLASHPOT MOMENTS

‘The Flashpot Moments’ is de wat speciale naam voor een muzikaal project dat sinds langere tijd beperkt is gebleven tot geëxperimenteer in opnamestudio’s in Boston en in Los Angeles. De man met het idee voor dit project is Tim Cawley, een singer-songwriter en gelegenheidsdrummer die voor de uitwerking van zijn songs in de opnamestudio een beroep deed op professionele muzikanten die eerder hun waarde al hadden bewezen bij andere artiesten, zoals o.a. Iggy Pop, ‘Arcade Fire’, Bruce Springsteen, ‘Pearl Jam’, ‘Wilco’ en ‘Foo Fighters’.

Onder de titel “The Flashpot Moments” werd uiteindelijk in januari van dit jaar een elf nummers tellende plaat gelanceerd met liedjes waarvoor Tim Cawley zelf alle teksten en muziek had gecomponeerd. Zoals hierboven al aangegeven was er een hele serie muzikanten die het werk op gitaren, drums, bas en keyboards voor hun rekening hebben genomen.

Het genre muziek dat u op deze cd te horen zult krijgen kan best onder de noemer ‘klassieke rock anthems’ worden geklasseerd. Theatrale en soms bombastische nummers die wellicht af en toe bij de luisteraars herinneringen zullen oproepen aan het werk van bands als ‘Green Day’, ‘Boston’, Bruce Springsteen en/of ‘Queen’.

Steeds ondersteund door een catchy melodie rocken de tracks op “The Flashpot Moments” van begin tot einde, getuige daarvan de bijgaande videoclip van het nummer “Strangers Dance”. Maar ook openingstrack “Places Unknown”, “On Some Awful Night”, “The Learning Curve”, “Hands Up!” en “Satisfaction Isn’t” houden het tempo van de nummers op deze plaat constant hoog en zullen de vele fans van rockmuziek uit de jaren ’60 en ’70 zeker kunnen bekoren.

Heel eventjes (maar dan ook maar heel eventjes) gaat het er wat rustiger aan toe in de aanvangsfase van de nummers “’Splode (The Party Prelude)”, “Abigail, Mispronounced (The Party Aftermath)”, “Can’t Wait To Find Out” en “Stories We’ve Told”, want ook die songs groeien langzaam maar zeker uit tot epische rocksongs. Slotnummer “The Last Stand” is eigenlijk representatief voor het epische karakter van alle tracks op deze cd.

We vermoeden dat deze debuutplaat van ‘The Flashpot Moments’ nog maar een eerste stap is in de richting van een langdurige muzikale carrière voor Tim Cawley. Dit soort stadiumrock wordt in Amerika en door vele andere muziekliefhebbers daarbuiten gesmaakt als zoete broodjes, dus ziet de toekomst er voor deze muzikant behoorlijk rooskleurig uit.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

video