SURRENDER HILL – RIGHT HERE RIGHT NOW

Het debuutalbum “Surrender Hill” van het gelijknamige man-en-vrouw-duo uit Sedona, Arizona dateert uit 2015 en draait ten huize (valsam) nog regelmatig rondjes in de cd-speler. De nieuwste in Nashville, Tennessee opgenomen plaat van zanger en componist Robin Dean Salmon en zijn echtgenote Afton Seekins kreeg als titel “Right Here Right Now” en heeft na enkele niet-voorziene omzwervingen uiteindelijk toch mijn schrijftafel en cd-speler bereikt, iets waar ik eerlijk gezegd nieuwsgierig en geïnteresseerd naar uitkeek.

De Americana- en countrydeuntjes die dit echtpaar produceren vallen maximaal in de smaak bij deze jongen en dat is niet minder het geval voor de veertien tracks op deze tweede plaat van ‘Surrender Hill’. Qua instrumentatie zijn ze op dit album wat verder gegaan dan bij hun eersteling. Afton speelt op mandoline en percussie, Robin op elektrische en akoestische gitaar en op dobro. De verdere begeleidingsband bestaat uit bassist en toetsenist Eric Fritsch, drummer Paul Griffith en Mike Daly op pedal en lap steel. Jonathan Callicutt is als gastgitarist te horen op drie tracks van deze plaat.

Voorafgaand aan hun samenwerking als duo was de van Zuid-Afrikaanse roots voorziene Robin Dean Salmon al vele jaren actief als soloartiest en hij maakte in die hoedanigheid een tiental platen. De harmonieuze samenzang met vrouwtje Afton is heerlijk om naar te luisteren, hoewel de songs op zich wel professioneel maar qua stijl niet zo bijster origineel zijn.

De overgrote meerderheid van de nummers zijn countryballads die enkele keren worden afgewisseld met wat meer uptempo gebrachte countryrocksongs zoals “Pouring Rainbow” en “Girl In My Heart”. Uit het aanbod rustigere ballads selecteren we als favoriete tracks “I’ll Never Let You Go” (zie video), “Run Away With Me”, het slepende emo-nummer “Empty Bottle Of Dreams”, het in mooie harmonie gezongen liedje “Wildfire” en de twee country-tearjerkers “To Be A Man” en “I Feel Nothing”, het nummer dat wij tot onze favoriete song uit deze cd willen uitroepen.

Jazeker, ook deze tweede plaat van ‘Surrender Hill’ zal in dit huis nog voor veel luisterplezier en evenveel genieten gaan zorgen ‘Right Here Right Now’ en in de volgende jaren. Als u dat genot ook eens zou willen ervaren, dan kunt u voor een schappelijk prijsje deze plaat eveneens aan uw verzameling toevoegen. Daar zult u zeker geen spijt van krijgen, neem dat maar gewoon van ons aan.

(valsam)
“Surrender Hill is much more than a man and a woman just singing together. On their second album ‘Right Here Right Now’, Robin Dean Salmon and his partner Afton Seekins are once again performing strongly with heavenly harmony vocals and impressive country ballads which will easily help to bring you in the right mood for an evening in the arms of your beloved one.“ – www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: SURRENDER HILL
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Blue Betty Records
Info: Hemifran

video