MATT WALDON – GROW UP

De 34-jarige singer-songwriter Matt Waldon stamt ondanks zijn Amerikaans klinkende naam uit de Noord-Italiaanse stad Padua, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Hij is één van de 200.000 inwoners van deze pittoreske stad met gebouwen en palazzo’s in een prachtige architectuurstijl, dicht bij Venetië liggend en door de Bacchiglione-rivier in tweeën gesplitst.

In zijn muziek combineert Matt Waldon folk, rock en country en dat doet hij al sinds de oprichting van zijn begeleidingsband ‘The Miningtown’ in 2004. Pas in 2011 kwam hij met een eerste soloalbum op de proppen dat “Amnesia” als titel droeg. Dat was een ep met vijf akoestische nummers die hem deed besluiten om zijn groep definitief te verlaten om voluit aan een solocarrière beginnen te werken.

Zijn eerste full-cd dateert uit 2012 en kreeg de titel “oktober”. Voor dat album werkte hij samen met enkele bekende namen uit de Amerikaanse muziekscène, zoals o.a. Caitlin Cary, Kevin Salem, Paloma Gil en de Zwitserse Americana singer-songwriter Reto Burrell van wie we hier onlangs nog zijn nieuwste cd “Side A & B” mochten verwelkomen.

In 2014 volgde een tweede volwaardige soloplaat in de vorm van het album “Learn To Love” waar Neal Casal ( van o.a. ‘Ryan Adams & The Cardinals’ en ‘Black Crowes’) aan meewerkte en waarvoor Kevin Salem de productie voor zijn rekening nam. Nu komt Matt Waldon dus met een derde full-cd op de proppen, een plaat die “Grow Up” heet en tien nieuwe nummers bevat waarvoor hijzelf alle teksten en muziek heeft geschreven. Deze keer nam hij zelf de producersrol waar, maar de al enkele keren vermelde Kevin Salem stond ook nu weer in voor het mixen en het masteren van deze liedjes.

De muzikanten die Matt Waldon in de studio bijstonden zijn bassist Francesco De Negri, leadgitarist Carlo Toffano, pianist Giordano Girotto, violiste Chiara Giacobbe en drummers Alberto Vallese en Giampietro Viola, terwijl Kevin Salem voor enkele tracks bijdragen afleverde op gitaar en zangeres Debby Clinkenbeard voor harmony vocals zorgde bij enkele songs.

Onze voorkeur op deze plaat gaat toch vooral uit naar de meer swingende rocksongs zoals “7 Beers”, “You’ll Never Get Back”, “No Slaves” en titeltrack “Grow Up”. Maar ook de meer naar folk en Americana neigende nummers “14 Rooms”, ”Save Me” (zie video) en de op country geïnspireerde song “?!%$” (die hij vrij vertaalt naar “Dear Mom: I Love You”) mogen hier best nog wel een aantal keren door de luidsprekers gejaagd worden.

Voor ons is deze Matt Waldon ook een nieuwe naam, maar als zijn hele oeuvre vergelijkbaar is met wat we op “Grow Up” te horen krijgen, dan mag hij ons altijd op de hoogte blijven houden van zijn toekomstige nieuwe platen, want voor ons is dit heel goed te pruimen muziek waar we zelfs een beetje vrolijk van worden.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: MATT WALDON
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Arkham Records

video