HOMETOWN MARIE – WILD SIDE (EP)

‘Hometown Marie’ is een Zweeds kwartet muzikanten uit Mariestad (vandaar de groepsnaam). Drie jaar geleden begonnen zanger en songschrijver Oskar Östman en drummer Simon Peterson aan hun muzikale avontuur. Dat leverde hen in de voorbije jaren optredens op in thuisland Zweden, maar ook in Groot-Brittannië (nl. Schotland en Engeland) en zelfs in Nashville, Tennessee waar ze ook intensief aan nieuwe songs hebben gewerkt.

Vier van die liedjes zijn nu terecht gekomen op hun in navolging van debuut-ep “I Am Here” uitgebrachte ep “Wild Side”. Die wordt vooruit gestuurd in de markt als introductie van de band en zijn wellicht snel volgende full-cd, want dat ze nog een stapeltje songs op het schap hebben liggen is wel duidelijk.

Qua muziekgenre opteert ‘Hometown Marie’ voor countryrock en Americana en dat deze muziek niet door Amerikaanse maar door Zweedse muzikanten wordt gespeeld is eigenlijk op geen enkele van de vier tracks te bespeuren. Het klinkt allemaal zeer professioneel in de melodieus rockende nummers “Like We Used To” (zie live vertolking op bijgevoegde video), single “Yours Tonight”, “Run To You” en titeltrack “Wild Side”. Dat belooft eigenlijk allemaal veel goeds voor hun hopelijk snel volgend eerste volwaardige album.

(valsam)
“Arising from Swedish town Mariestad, the thereafter called countryrockband ‘Hometown Marie’ delivers their second ep with ‘Wild Side’, a four country and rock songs containing record that is promising as far as their soon expected full-cd is concerned.“ – www.rootstime.be

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: HOMETOWN MARIE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 


Artiest info
   
 

Info: Hemifran

video