JARDIER – JARDIER

We gaan het hier over een plaat hebben van de groep ‘Jardier’, een vijf leden tellende indie rock en indie folkgroep uit Slovenië, een niet zo voor de hand liggend land als leverancier van folk- en rockbands. De naar de groep zelf vernoemde plaat “Jardier” is hun debuutalbum en dateert al van oktober 2015 toen ze voor het eerst in thuisland Slovenië onder de titel “Seasons” op de markt kwam.

Nu werd de tijd rijp bevonden voor een internationale release die via de Zweedse distributeur ‘Hemifran’ wordt gecoördineerd. Zanger-gitarist Alex Raztresen, Jure Pohleven (gitaar en keyboards), Borut Perše (gitaar), bassist Dejan Slak en drummer Andrej Zavašnik zijn de vijf bandleden die samen tekenen voor de songteksten en de muziek bij de tien tracks op dit debuutalbum.

Frontman van ‘Jardier’ is Alex Raztresen, een man die over sterke vocale capaciteiten en een gemakkelijk herkenbaar stemgeluid beschikt. De nummers werden knap gearrangeerd en in een modern muzikaal kleedje gestoken, waardoor ze vlotjes geabsorbeerd zullen worden door een groter internationaal publiek.

Sinds de release van het album twee jaar geleden heeft ‘Jardier’ drie singles uit de plaat getrokken en op de markt gebracht: eerst was er de song “Core”, gevolgd door albumopeningstrack “Pieces” (zie video) en de song “Tension” die midden 2016 uitkwam. Ook het op een pompende beat drijvende nummer “Sailor” kreeg in eigen land heel wat airplay op de lokale radiostations.

Naast deze vier songs mogen de resterende zes tracks met vooral het op iets van ‘Editors’ lijkende “Dawn On Me” en de heerlijke ballads “Autumn In July” en “Come Home” best gehoord worden. We vermoeden dan ook dat we in de nabije toekomst meer werk van deze Sloveense formatie ‘Jardier’ zullen mogen verwachten, eventueel ondersteund door live optredens in onze contreien ter promotie van hun muzikale creaties.

(valsam)
“The Slovenian band ‘Jardier’ released their debut album ‘Seasons’ already in 2015 and its local success allowed the quintet now to release it internationally, but retitled as ‘Jardier’ as an introduction to their excellent indie rock and folk songs of which ten tracks appear on this first record.“ – www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: JARDIER
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Comrad Film
Info: Hemifran

video