JON STRIDER – SOUL REUNION

De Californische R&B-singer-songwriter Jon Strider groeide op in Berkeley en begin de wereld rond te reizen om er op allerlei podia zijn liedjes te gaan vertolken. Na omzwervingen langs Los Angeles, Nashville, Tennessee en Austin, Texas belandde hij ook in Europa en dat beviel hem zodanig dat hij besloot om zich definitief te gaan vestigen in de Zweedse stad Malmö.

Zijn specialisme in de muziekbusiness vormt zich rond zijn singer-songwriterwerk, maar hij heeft in het verleden ook gitaar en keyboards gespeeld in de begeleidingsgroep van artiesten als o.a. Eddie Money, Dallas Taylor en Mink DeVille. Als soloartiest heeft hij tot op heden acht albums uitgebracht, waarvan “Soul Reunion” zijn laatst verschenen realisatie is. Daarnaast heeft hij ook al aangekondigd dat er in 2017 nog twee andere platen van zijn hand zullen verschijnen.

Zijn muzikale hart ligt bij de R&B-, soul- en bluesmuziek. Zoals de titel van deze nieuwe plaat al laat vermoeden, gaan de nummers op dit album sterk in de richting van de meer krachtige soulmuziek. De songs zijn het resultaat van vier jaar componeerwerk en zijn in tegenstelling tot zijn recente albums meer gebaseerd op zang en keyboards dan op het akoestische gitaarwerk van zijn laatste cd’s. Jon Strider speelt zelf op piano en wordt op deze plaat uitstekend bijgestaan door Skip Edward op Hammond B3-orgel en door Mariam Ucharu die voor backing vocals zorgt.

Nog even onze favoriete songs uit deze “Soul Reunion” oplijsten. Dat zijn openingstrack “Loves Me To Life” en “True To You”, twee erg knappe pianoballads, de aan Billy Joel herinnerende songs “Your Place Or Mine” en “When Someone Throws Your Love Away”, het naar gospel neigende “Hallelujah Heartache” (zie live versie op video) en de sterke albumafsluiter “Strong In Spirit” waarin Mariam Ucharu een opvallende rol mag opeisen naast Jon Strider. Dit is een zeer knappe plaat die alweer zeer professioneel en kwalitatief hoogstaand klinkt!

(valsam)
“On his latest album ‘Soul Reunion’, the former Californian and now in Sweden living singer-songwriter, guitarist and keyboards expert Jon Strider deviates somewhat from his previously released records. With excellent contributions on Hammond B3-organ by Skip Edward and highly qualified backing vocals from Mariam Ucharu, ‘Soul Reunion’ may be classified as one of his best records from his long lasting career.“
– www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: JON STRIDER
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

Label: New Sky Records
Info: Hemifran

video