BARKING AT THE MAILMAN - TRIAL & ERROR

 

Ja er is nog plaats in de Belgische-, en bij uitbreiding Nederlandse Muziekwereld voor (heavy) Rockbands. En zeker als die van het niveau zijn van Barking At The Mailman. “Wie ?” hoor ik u vragen. Wel, ze zijn uiteraard nog niet zo bekend maar hopelijk mag “Trial & Error”, hun debuut EP, of Demo zo u verkiest, daar snel verandering in brengen want als visitekaartje kan dit tellen.

Na een eerste beluistering konden we met onze bewondering al geen blijf want dit is goed, héél goed zelfs! Zes originele nummers krijgen we te horen van deze Oost Vlaamse Band en deze variëren van nergens minder dan goed tot fantastisch. De band zit verdomd goed in mekaar en bezit met Raïssa Peeters een zangeres met een ongelooflijke stem met kracht en timbre, eentje die nog het meest vergelijkbaar is met die van Skin, en laat dat nou net één van onze lievelingszangeressen zijn!

De muziek rockt als de pest en werkt bijzonder aanstekelijk. Ze hoeden zich knap voor de voor de hand liggende valkuilen in het hardere rock genre, dus verwacht geen nodeloos gesoleer en vocaal geschreeuw. Wel integendeel, de meestal zware riffs zijn een solide basis voor de melodieuze rock die uit de luidsprekers spuit. En van solide basis gesproken…de band bezit in de figuur van Koen Denie een briljant drummer die samen met, de ook al prima, bassist Bart Van der Haegen, een stevige fundering legt waarop gitaristen Sven Huwé en Tim Vandenberghe probleemloos kunnen loos gaan. Gepast solerend noem ik dat en geen oeverloos uithalen.

We waren al overtuigd bij opener “Wasting Time” dat er potentieel zat/zit in deze band. Prima riff als opener, mokerende drums en dan die fantastische stem….schitterende aftrapper. Het hoogstaande niveau wordt aangehouden met “Oh My” dat met stuwende drums aftrapt en een perfecte compagnon is om, met het raam open, te schuren langs de Highway... allez bij wijze van spreken dan toch. Verzeker je eerst van je stemkwaliteiten, want je gaat geheid meebrullen. Het nummer herbergt ook een prima snarensolo maar wat is Raïssa weer groots!

Even gek zijn we van het verleidelijk zacht beginnende “I Want You” dat na een kleine minuut lijkt te ontploffen maar netjes binnen de lijnen wordt gehouden. De tempowisselingen zijn vernuftig en de song betekent een loepzuivere hattrick. De intro van “Who’s Stopping You” knipoogt naar die van Bowie’s “The Man Who Sold The World” maar daar houdt alle vergelijking op. De gedreven, jachtige song rockt tegen hoge snelheid en wordt gepast gekruid met subtiele achtergrondzang. “One By One” kan ons evenzeer bekoren met die zware uithalen en een zangeres die vocaal moeiteloos overeind blijft bij het muzikale geweld dat de heren te berde brengen.

Het einde van dit debuut is het, ook al, indrukwekkende “The Hard Way” met die zware riff en een alweer indrukwekkend uithalende Peeters is dit misschien nog wel het meest aanstekelijke nummer. Pijnlijke nekspieren gegarandeerd. Na 22 minuten komt er jammerlijk een eind aan de Demo die uiteraard om bevestiging zal vragen. “Veelbelovend” dachten we eerst nog te schrijven maar de band heeft ons met deze uitgave al overtuigd van hun kunnen. De liefhebbers van de betere Rock mogen Barking At The Mailman onder geen enkel beding missen! De plaat kan je aanschaffen bij de groepsleden en bij ieder optreden. En dat is misschien nog de beste raad die ik u kan meegeven. Ga dit live bewonderen want dit is echt wel zéér goed !

Luc Meert

 

April 28 : Lokale helden Boogie Woogie - Geraardsbergen
April 30 : Koetshuis - Geraardsbergen
May 1 : SOSwing Marktplein - Geraardsbergen
June 10 : Rock Strijpen - Strijpen
June 17 : Rock 'n Roll Café 't Parkske - Laatsten tap met Fast Forward, Uncle Gee's and BATM !
August 5 : Joint - Geraardsbergen
August 7 : Moindag op Spechtes : Hof ten Hemelrijk - Opwijk

 


 

Artiest info
Website  
 

video