SWEET GUM TREE – SUSTAIN THE ILLUSION

Arno Sojo is een singer-songwriter uit de Franse stad Angers, gelegen aan de Maine-rivier in de prachtige Loire-vallei. Hij is één van de 150.000 inwoners van deze oude Middelleeuwse stad waar hij de inspiratie vindt voor de pop- en rockliedjes die hij componeert voor de platen die hij onder de naam “Sweet Gum Tree” uitbrengt.

In 2014 debuteerde hij met het album “The Snakes You Charm & The Wolves You Tame”, een plaat waar o.a. de geweldige Schotse zangeres Isobel Campbell, ‘Tindersticks’-drummer Earl Harvin en Marty Willson-Piper, gitarist en zanger van de Australische psychedelische rockgroep ‘The Church’ aan meewerkten.

Arno Sojo is ook een multi-instrumentalist en bespeelt o.a. gitaar, piano, autoharp, bas en drums. Dat doet hij ook allemaal op zijn nieuwste album “Sustain The Illusion” waarop hij elf nieuwe composities brengt. In de opnamestudio kreeg hij enkel de instrumentale hulp van Romy (backing vocals), Elise Douylliez (viool) en de Ier David Odlum (keyboards) die ook de taak van producer op zich nam.

In drie kwartier tijd krijgen we via de elf nummers op “Sustain The Illusion” vooral donkere, melancholische popsongs aangeboden die minimaal georkestreerd werden om het dreigende van de muziek te accentueren en om de soms wat dromerig klinkende stem van Arno Sojo tot zijn volle recht te laten komen.

Die treurnis en melancholie weerklinkt vooral in de ballads “Someday” (zie video), “Fairweather Faith”, “Clean Slate”, “Burn Your Icons” en “The Gift”, nummers die bij ons vooral herinneringen oproepen aan het werk van bands als ‘Prefab Sprout’ en ‘The Divine Comedy’. Maar er zijn ook enkele meer uptempo gebrachte nummers op deze plaat te horen met o.a. popsong “Twinkle”, “Rollercoaster” en “Guilt Trip”.

“Sustain The Illusion” is een mooi vervolg op het eerste, meer georkestreerde album van “Sweet Gum Tree”. We gaan deze man toch wat nauwer in de gaten houden, want hij zou in de volgende jaren nog wel eens zeer verrassend uit de hoek kunnen komen met zijn muzikale creaties.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: The Orchard / Plastic Head

video